Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Mini Course Maag- en Darmklachten (Gastrointestinal) behandelen met Balans Methode
2 UUR
&
38 MIN

Mini Course Maag- en Darmklachten (Gastrointestinal) behandelen met Balans Methode


2 uur en 38 minuten
Studiebord.nl
Kris Oosting
Engels
€ 45,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, VBAG, Zhong (2 NAP - Cat. 1)
minimaal Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 3 of vergelijkbaar
digitale syllabus
Deelnamebewijs
2 jaar

PLAATS IN WINKELWAGEN

Maag- en Darmklachten behandelen in drie eenvoudige stappen met Balans Methode Acupunctuur

Bijna 1 op de 4 Nederlanders was in 2017 bekend bij de huisarts met maag-, darm- of leverproblemen. Het gaat om ruim 3,7 miljoen mensen. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM in opdracht van de Maag Lever Darm Stichting. Bijna 60% van de mensen met maag-, darm- en leverproblemen is vrouw en ruim 40% man. (RIVM 6 mei 2019)
In 6 jaar is dat een stijging van 400.000 gevallen.

Voor wie is deze mini cursus?

Tegenwoordig lijden veel mensen aan maag- en darmklachten en het aantal is stijgende.
Uit onderzoek blijkt dat de meest voorkomende symptomen buikpijn, verstopping, kramp en misselijkheid zijn. De maag-darm en lever stichting (MLDS) geeft aan dat er ongeveer 153 spijsverteringsziekten en -klachten zijn, waaronder verschillende soorten kanker. Tijdens deze mini cursus bespreken we de meest voorkomende in onze acupunctuurpraktijk.

Je bent een Balans Methode Acupuncturist en je wilt een effectieve behandeling uitvoeren voor maag- en darmklachten. Als hoofdklacht of als bijkomstig symptoom.
Wel is het belangrijk dat je Local en Global Balance beheerst, omdat het een functionele klacht met een lokale expressie betreft.

Wat kun je na deze mini cursus?

Na het volgen van deze mini cursus kun je de verschillende patronen van maag- en darmklachten effectief behandelen d.m.v. Balans Methode Acupunctuur. Zowel pijn en ongemak als functionele klachten.

Waarom deze mini cursus?

Op verzoek is deze mini cursus samengesteld voor Balans Methode Acupuncturisten. In de huidige tijd komen maag- en darmklachten steeds vaker voor als hoofdklacht.
De docent behandelt cliënten met de in deze mini cursus aangeboden technieken en tools en bereikt daar goede resultaten mee die hij graag wil delen.

Inhoud van deze mini cursus

We beginnen met een korte inleiding over de problematiek, de context. Gevolgd door de diagnose, strategie en behandeling volgens de Balans Methode.
We bespreken Local Balance, Global Balance en Perfect Global Balance structuren. Tevens bespreken we het gebruik van de Qi Jing Ba Mai, de Eight Magical Points van Dr. Tan en zes-punt strategieën.
Daarnaast zal ook het gebruik van Meridiaan Conversie, Wu Xing worden toegelicht.

Deze mini cursus is een klinisch gericht om het geleerde direct toe te passen in je praktijk. Er zal minder aandacht worden gegeven aan de onderliggende Balans Methode theorie.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
  • Balance Method Primer – korte inleiding gebruikte Balans Methode technieken
  • Context of gastrointestinal issues
  • Diagnosis
  • Strategy
  • Treatment (Local Balance, Global Balance, Meridian Conversion, Wu Xing)
  • Pro-Tips
  • Clinical Cases
  • How to continue

Gebruikte literatuur

Oosting, K. (2020). Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Research & Clinical Application. WPB Publishing.
Oosting, K. (2021). Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Research & Clinical Application – Volume 2. WPB Publishing.
Te bestellen via krisoosting.com

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle ACU Pijnkliniek® opgezet waar hij met vier collega’s volledig werkt volgens dr. Tan’s Balans Methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen en online trainingen.
In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Volume 2.
Zijn derde boek wordt verwacht in het voorjaar van 2023.
Van 2006 t/m 2022 is Kris hoofdocent geweest van de afdeling Chinese kruidentherapie bij Academy Qing-Bai en sinds 2016 geeft hij de bijscholingen in Balans Methode Acupunctuur.
Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.
Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.
In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.