Digitale live lessen en webinars
Home > Digitale live lessen en webinars

DIGITALE LIVE LESSEN EN WEBINARS

Wanneer je deelneemt aan de digitale live les of webinar van een bijscholing, kan je vanuit thuis de bijscholing volgen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een pc, laptop of tablet met goede internetverbinding en de hand-out. De hand-out wordt tijdig per post verstuurd. Deze bijscholingen zijn theoretisch van aard gezien ze via een livestream plaatsvinden.

Een dag voorafgaande de bijscholing ontvang je een mail met de link en uitleg voor deelname. Tijdens de digitale live les of webinar kun je vragen stellen via de microfoonfunctie.

Verschil digitale live les en webinar
  • Digitale live les: deze bijscholing vindt zowel fysiek op locatie als digitaal via een livestream plaats.
  • Webinar: deze bijscholing vindt alleen via een livestream plaats.
Zoeken in ons bijscholingsaanbod naar digitale live lessen en webinars
Wanneer je specifiek op zoek bent naar een digitale bijscholing, kun je op de volgende manier gemakkelijk zoeken. Ga naar www.qing-bai.nl/bijscholingen en kies je discipline. Klik op Verfijn zoekopdracht en kies bij plaats Digitale live les of Webinar. Klik vervolgens op Zoek en je ziet nu een lijst van alle bijscholingen die digitaal aangeboden worden.
Wanneer je wilt inschrijven voor een digitale live les, let dan op met het plaatsen in de winkelwagen dat je klikt op Digitale live les i.p.v. Amersfoort.

Accreditatie

Omdat wij als Academie een controleplicht hebben, gaat er tijdens een fysieke bijscholing een presentielijst rond. Ook voor digitale deelname hebben wij een controleplicht. Om hieraan te voldoen voor de beroepsverenigingen, gaan we je deelname na op de volgende twee manieren:
  1. Je registratietijd (aanwezigheid)
  2. De presentielijst
Wanneer voldaan is aan beide onderdelen, ontvang je zoals gebruikelijk je deelnamebewijs thuis per post.

Je registratietijd
Tijdens de livestream wordt je registratietijd ofwel aanwezigheid bijgehouden vanaf het moment dat je inlogt tot je uitlogt. Dit werkt als volgt. Wanneer je de mail met de link ontvangt, kun je registreren voor de livestream. Na registratie ontvang je een mail met de link waarmee je direct naar de livestream kan. Wanneer de livestream nog niet gestart is, wordt je in een wachtrij geplaatst tot de start van de bijscholing. Zodra de livestream gestart is en je op de link klikt, kom je direct bij de livestream terecht. Ook wanneer je internetproblemen ervaart tijdens de livestream, kun je simpelweg via de link in de mail direct deelnemen. Je aanwezigheid wordt per bijscholingsdag bijgehouden en wanneer hieraan voldaan is (6 uur per dag), is dit onderdeel afgerond.

Presentielijst
Tijdens de livestream vult de docent of het secretariaat de presentielijst in. Staat je camera aan en ben je in beeld gedurende de gehele bijscholing? Dan krijg je een deelnamebewijs toegestuurd.