Digitale live lessen en webinars
Home > Digitale live lessen en webinars

DIGITALE LIVE LESSEN EN WEBINARS

Wanneer u deelneemt aan de digitale live les of webinar van een bijscholing, kan u vanuit thuis de bijscholing volgen. Het enige wat u daarvoor nodig heeft is een pc, laptop of tablet met goede internetverbinding en de hand-out. De hand-out wordt tijdig per post naar u verstuurd.

Een dag voorafgaande de bijscholing ontvangt u een mail met de link en uitleg voor deelname. Tijdens de digitale live les of webinar kan u vragen stellen via het systeem.

Verschil digitale live les en webinar
  • Digitale live les: deze bijscholing vindt zowel fysiek op locatie als digitaal via een livestream plaats.
  • Webinar: deze bijscholing vindt alleen digitaal via een livestream plaats.
Zoeken in ons bijscholingsaanbod naar digitale live lessen en webinars
Wanneer u specifiek op zoek bent naar een digitale bijscholing, kan u op de volgende manier gemakkelijk zoeken. Ga naar www.qing-bai.nl/bijscholingen en kies uw discipline. Klik op Verfijn zoekopdracht en kies bij plaats Digitale live les of Webinar. Klik vervolgens op Zoek en u ziet nu een lijst van alle bijscholingen die digitaal aangeboden worden.
Wanneer u zich wilt inschrijven voor een digitale live les, let dan op met het plaatsen in de winkelwagen dat u klikt op Digitale live les i.p.v. Amersfoort.

Accreditatie

Omdat wij als Academie een controleplicht hebben, gaat er tijdens een fysieke bijscholing een presentielijst rond. Ook voor digitale deelname hebben wij een controleplicht. Om hieraan te voldoen voor de beroepsverenigingen, gaan we uw deelname na op de volgende twee manieren:
  1. Uw registratietijd (aanwezigheid)
  2. De digitale presentielijst middels een poll óf 5 vragen achteraf
Wanneer voldaan is aan beide onderdelen, ontvangt u zoals gebruikelijk uw deelnamebewijs thuis per post.

Uw registratietijd
Tijdens de livestream wordt uw registratietijd ofwel aanwezigheid bijgehouden vanaf het moment dat u inlogt tot u uitlogt. Dit werkt als volgt. Wanneer u de mail met de link ontvangt, kan u zich registreren voor de livestream. Na registratie ontvangt u een mail met de link waarmee u direct naar de livestream kan. Wanneer de livestream nog niet gestart is, wordt u in een wachtrij geplaatst tot de start van de bijscholing. Zodra de livestream gestart is en u op de link klikt, komt u direct bij de livestream terecht. Ook wanneer u internetproblemen ervaart tijdens de livestream, kan u simpelweg via de link in de mail direct deelnemen. Uw aanwezigheid wordt per bijscholingsdag bijgehouden en wanneer hieraan voldaan is (6 uur per dag), is dit onderdeel afgerond.

Digitale presentielijst middels een poll
Tijdens de livestream gaat er op een willekeurig moment een digitale presentielijst rond middels een poll. Er komt een pop-up venster in beeld met de vraag of u nog aanwezig bent. U kan aanvinken dat u er nog bent en uw antwoord verzenden. In de pop-up is dan zichtbaar dat uw antwoord succesvol verzonden is. De poll blijft geruime tijd in beeld en wordt van te voren aangekondigd zodat deze niet te missen is.

5 vragen achteraf
De 5 (multiple choice) vragen worden afgenomen via Studiebord.nl (onze digitale omgeving waar u o.a. uw verleden en toekomstige inschrijvingen en facturen kan terugvinden). U ontvangt aan het einde van de digitale live les/webinar een mailtje met de link om de vragen te maken. U kan tot 24 of 48 uur na de digitale live les/webinar starten met het beantwoorden van de vragen. De vragen zijn goed te beantwoorden op het moment dat u aan de volledige bijscholing heeft deelgenomen. Verdere uitleg wordt met u gecommuniceerd wanneer de '5 vragen achteraf' van toepassing zijn.