TuiNa Therapie voor Acupuncturisten
Home > Opleidingen > TuiNa Therapie voor Acupuncturisten

TUINA THERAPIE VOOR ACUPUNCTURISTEN

1-jarige beroepsopleiding

Algemeen

Als acupuncturist weet je inmiddels wel het een en ander van de TuiNa theorie. Deze is immers grotendeels gelijk aan die van acupunctuur. Maar TuiNa in de praktijk brengen is wat anders natuurlijk, terwijl het wel een extra dimensie aan je praktijk kan geven. Denk alleen maar aan patiënten die een grote angst hebben voor naalden. Op verzoek van veel acupuncturisten hebben we daarom een speciale beroepsopleiding TuiNa voor Acupuncturisten samengesteld.

Het zal duidelijk zijn dat we ons in deze opleiding hoofdzakelijk focussen op de praktijk van TuiNa.

In deze praktijkopleiding leer je in 18 lessen van 6 uur verschillende Tuina-technieken aan. Evenals de acupunctuur kent de TuiNa verschillende Bu (tonifiërende), Xie (sederende) en harmoniserende technieken.

In de 2e helft van de opleiding besteden we met name aandacht aan diagnostiek en leer je een TuiNa behandelplan te maken. Daarbij komen specifieke klachten aan bod, zoals hoofdpijn, nekpijn, menstruatie- en spijsverteringsklachten. Docenten zullen regelmatig suggesties geven om een TuiNa behandeling aan te vullen met bijvoorbeeld acupunctuurpunten, enkele kruidenformules, cuppingtechnieken, moxa en/of voedingsadviezen.

Qigong

Belangrijk is dat je als TuiNa therapeut goed let op je eigen energie. Daarom beginnen we elke les met qigong training en oefeningen, speciaal erop gericht om TuiNa behandelingen te ondersteunen. Met qigong versterk je je eigen energie. Je zintuigen komen hierdoor beter tot ontwikkeling en je leert zodoende het ‘waarnemen met de handen’.

Studiebelasting

Als je de TuiNa technieken goed onder de knie wilt krijgen, moet je beslist regelmatig de aangeboden technieken oefenen.

Praktijktentamen, -examen en paper

Na de eerste helft van het studiejaar is er tijdens de les een praktijktentamen. Je sluit de opleiding af met een praktijkexamen en een paper. Mocht je onverhoopt het praktijkexamen niet halen of niet kunnen maken, dan is er een mogelijkheid tot herkansing. Daar zijn voor ons extra kosten aan verbonden in verband met organisatie, docent en lokaalhuur. Daarom brengen wij per herkansing € 55,- in rekening.

Diplomering

Studenten van Academie Qing-Bai kunnen een diploma ‘TuiNa Therapie’ ontvangen indien:

  • zij niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd van de Acupunctuur opleiding van Academie Qing-Bai,
  • zij voldoen aan de voorwaarden bepaald in de portfolio voor deze opleiding en het examen en het paper met een voldoende zijn beoordeeld.

Studenten van andere opleidingen kunnen een diploma ontvangen indien:

  • het examen en het paper voldoende zijn,
  • zij kunnen aantonen dat ze recent een acupunctuuropleiding hebben voltooid en daarvoor zijn gediplomeerd.

Het is ook mogelijk u in te schrijven zonder dat de bepalingen van examens van toepassing zijn. U krijgt dan bij minimaal 80% aanwezigheid een deelnamebewijs.

Deelnamebewijs

Als je niet aan bovenstaande vooropleidingen voldoet krijg je, bij minimaal 80% aanwezigheid, een deelnamebewijs ‘TuiNa Therapie’.

Vereiste vooropleiding

Klassieke Acupunctuur van Academie Qing-Bai of een vergelijkbare opleiding.

Docenten

Al onze docenten zijn vanzelfsprekend vakbekwaam en didactisch geschoold. Elke docent heeft een eigen praktijk en geeft les vanuit zijn of haar deskundigheid en ervaring. Docenten van de TuiNa sectie: Ronald van Duijne (hoofddocent), Carlos Hoogers, Cynthia Bogarde, Marijke Fluitsma en Renate Bekker.

Amersfoort

Gedurende 1 studiejaar op 18 zondagen (1x per twee weken) van 12.00 tot 18.00 uur
Data: start zo 6 oktober 2024

Klik hier voor het volledige rooster

Kosten

De kosten van dit studiejaar bedragen € 2243,- (incl. syllabus en 2 praktijkexamens).

Brochure aanvragen Inschrijven voor opleiding
AANMELDEN OPEN DAG

GERELATEERDE OPLEIDINGEN