Zhineng Qigong Level 2
Home > Opleidingen > Zhineng Qigong Level 2

ZHINENG QIGONG LEVEL 2

1-jarige vervolgopleiding

Je hebt de opleiding Level 1 succesvol afgerond en hebt zin om door te gaan met leren, beoefenen en verdiepen van het tweede niveau van Zhineng Qigong: de Body and Mind Methode.

Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?
  • Je bent bekend met Zhineng Qigong en zoekt de verdieping binnen dit systeem.
  • Je wilt ervaren wat werken met interne Hunyuan Qi betekent.
  • Je wilt graag meer inhoud aanbieden aan je eigen studenten.
  • Je wilt je eigen vaardigheden verbeteren.
  • Je bent bereid om je persoonlijk te ontwikkelen.
  • Je zoekt een omgeving met een veilig en betrouwbaar leerproces.
Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?

Tijdens de uitvoering van de bewegingen van Level 2 zijn rust om te focussen, inlevingsvermogen en creativiteit om te visualiseren belangrijke punten. Hoe beter de uitvoering, hoe makkelijker de Qi kan stromen. Deze vrije Qi-stroom ondersteunt de bewegingen van de Body and Mind methode waardoor we sneller met de interne Hunyuan Qi kunnen werken.
In deze 1-jarige vervolgopleiding leer je gestructureerd de Level 2 Body en Mind Methode, met daarbij alles wat je nodig hebt aan kennis en kunde om daarin zelf te gaan doceren. Je gaat deze methode beoefenen en je gaat je er verder in verdiepen.

De Methode bestaat uit 10 delen. Alle delen hebben als doel de Qi nog dieper in het lichaam te laten stromen, de gewrichten te openen en lichaam en geest met elkaar te verbinden.

Je ontvangt een handleiding waar de oefenstof in is beschreven, maar waarin je ook de theorie vindt die bij Level 2 hoort. Deze theorie is net zo belangrijk voor je eigen ontwikkeling en inzichten als het uitvoeren van de bewegingen.

Studiemateriaal

We gebruiken een Nederlandstalige handleiding die je op papier krijgt tijdens de eerste les, maar die je ook als PDF kunt downloaden in het studentenportaal.

Theorietentamen en -examen

Na de eerste helft van het studiejaar maak je een theorie tentamen dat gaat over de lesstof die je tot dan hebt behandeld. Het einde van het studiejaar sluit je af met een examen. Het examen gaat over de hele inhoud van de lesstof. Het examen vindt plaats in de vorm van het schrijven van een verslag. Je mag examen doen als je minimaal 80% van de lessen hebt gevolgd.

Praktijkexamen

Aan het einde van het schooljaar lever je het gongformulier van de Body and Mind Methode in. In les 14 maak je het examen eigen vaardigheid van de Body and Mind Methode. Dat betekent dat je in staat moet zijn om de hele oefening goed en zonder hulpmiddelen uit te voeren. In les 15 krijg je een praktijkexamen waarin je 20 minuten lesgeeft.

Certificering

Als je aan alle voorwaarden hebt voldaan en het theorie- en praktijkexamen met succes hebt afgerond, krijg je het certificaat ‘Zhineng Qigong Level 2’.

Vereiste vooropleiding

Zhineng Qigong level I.

Vervolgstudie

Na deze 1-jarige opleiding is het mogelijk om deel te nemen aan een vervolgstudie Zhineng Qigong level 3 of de Masterclass. Meer informatie over deze opleidingen vind je bij Zhingeng Qigong Level 3.

Docenten

Alle docenten verbonden aan Academie Qing-Bai zijn vakbekwaam en didactisch geschoold. Elke docent heeft een eigen praktijk en geeft les vanuit deskundigheid en ervaring.

Anne Hering beoefent Zhineng Qigong sinds 1999. Toen zij Zhineng Qigong leerde kennen, heeft zij er bewust voor gekozen die bewegingsleer te gaan beoefenen en aan zoveel mogelijk mensen door te geven. Geïnspireerd door de jaarlijkse training in China en haar nauwe samenwerking met Chinese Masters is zij erin geslaagd Zhineng Qigong tot het middelpunt van haar werkzame leven te maken. In 2000 richtte zij in Duitsland het Zhigong Instituut op, dat sinds 2006 ook in Nederland actief is. Inmiddels heeft zij samen met het team van het Zhigong Instituut in Europa meer dan 300 leraren gecertificeerd. Sinds september 2008 geeft zij de opleiding tot Zhineng Qigong leraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai.

Charlotte Cortooms heeft een IT-achtergrond, is masseur en Zhineng Qigong docent. Tijdens haar studie voor shiatsu-therapeut in 2004 is ze begonnen met de Wudang qigong. In 2009 besloot ze om de leraren opleiding Zhineng Qigong te gaan volgen omdat ze deze bewegingsleer, gebaseerd op onder andere de holistische benadering van de Traditionele Chinese Geneeswijze, in al zijn eenvoud en diepgang wilde delen met anderen. Ze volgt elke jaar een workshop Zhineng Qigong en gaat 2x naar China. Vanaf 2014 neemt ze deel aan de 3-jarige Masterclass. Een intensieve training in Zhineng Qigong onder begeleiding van Master Yuantong Liu met veel aandacht voor praktijk en theorie. Het heeft haar gevormd tot wie ze nu is.
Charlotte geeft met veel plezier en enthousiasme Zhineng Qigong lessen in Kerkrade en bij de Qing-Bai Academie.

Amersfoort

Gedurende 1 studiejaar op 16 zaterdagen (1x per twee weken) van 12.00 tot 18.00 uur
Data: start za 23 oktober 2021

Klik hier voor het volledige rooster

Kosten

De kosten van dit studiejaar bedragen € 1745,- (incl. syllabus, 2 theorie en 1 praktijkexamen).

Brochure aanvragen Inschrijven voor opleiding
AANMELDEN OPEN DAG

GERELATEERDE OPLEIDINGEN