Erkenningen en accreditaties
Home > Erkenningen en accreditaties

ERKENNINGEN EN ACCREDITATIES

Alleen vertellen dat je kwaliteit levert is niet voldoende. Kwaliteit leg je vast in erkenningen en accreditaties. Aangezien er tegenwoordig veel verschillende erkenningen en accreditaties zijn leggen we je op deze pagina precies uit hoe dit zit.

HBO accreditatie

Onze beroepsopleidingen zijn door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) geaccrediteerd als officiŽle HO-Registeropleidingen. Dit betekent dat deze opleidingen op hbo-niveau zijn en dat je na het voltooien een erkend diploma ontvangt en opgenomen wordt in het abituriŽntenregister van Stiching Hoger Onderwijs.

Erkenning door beroepsverenigingen

Een beroepsvereniging komt op voor de belangen van haar leden en zet zich in voor erkenning van het vak. Zij onderhoudt o.a. contact met de zorgverzekeraars, media en patiŽntenverenigingen maar zorgt er ook voor dat haar leden een gedegen opleiding hebben genoten en zich vervolgens vakinhoudelijk voortdurend blijven bekwamen. Een beroepsvereniging staat garant voor hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van beroepsuitoefening door haar leden.

Binnen de Chinese geneeskunde kennen we twee verschillende soorten beroepsverenigingen: beroepsverenigingen met als enige discipline Chinese geneeskunde (beroepsverenigingen Zhong en NVA) en daarnaast een aantal multidisciplinaire beroepsverenigingen voor CAM (Complementary and Alternative Medicine)-therapeuten (zoals LVNT, FAGT, NWP, NVST, SVN, VBAG).

Om de kwaliteit van haar leden te kunnen waarborgen vereist de beroepsvereniging een opleidingstraject aan een door hen geaccrediteerde en goedgekeurde opleiding. Academie Qing-Bai kan met trots zeggen dat zij door alle voornoemde beroepsverenigingen, zowel de uni- als de multidisciplinaire verenigingen, is goedgekeurd als volwaardig opleidingsinstituut. Daarnaast staat ook ons volledige aanbod bij- en nascholingen onder voortdurend toezicht van deze verenigingen.


BTW-onderwijsvrijstelling

Academie Qing-Bai en haar docenten voldoen aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten die vastgesteld is door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit maakt dat onze opleiding vrijgesteld is van BTW-heffing. Dit heeft als voordeel dat wij het cursusgeld laag kunnen houden.

ISO kwaliteitsnorm

Academie Qing-Bai is lid van het NEN (Nederlands Normalisatieinstituut onder nr 330249) en werkt samen aan de ontwikkeling van ISO kwaliteitsnormen voor de Traditionele Chinese Geneeskunde.


BRANCHEORGANISATIES

Om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen in de opleidingsbranche zijn wij lid van verschillende brancheorganisaties.

NRTO

De NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus. De NRTO telt ruim 900 leden. Leden van de NRTO bieden branche- en functiegerichte opleidingen, taalopleidingen en vaardigheidstrainingen aan. Daarnaast bieden leden van de NRTO overheidserkende opleidingen aan binnen het voortgezet onderwijs (vo), het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het hoger onderwijs (ho). De NRTO behartigt de belangen van private opleiders in Nederland. De NRTO is gesprekspartner van ministeries, leden van de Tweede Kamer, koepels van het publiek onderwijs, sociale partners, maatschappelijke organisaties als de SER, de Stichting van de Arbeid en de media.

FONG

De FONG is de belangenorganisatie van opleidingsinstituten in de CAM (Complementary and Alternative Medicine) -sector. De FONG doet dit o.a. door FONG-leden te promoten bij beroepsverenigingen, koepels en zorgverzekeraars. Vanzelfsprekend is de FONG als vertegenwoordiger van CAM opleidingen aanwezig bij alle belangrijke overleggen/besprekingen in de CAM-sector. De leden van de FONG zijn opleidingsinstituten die een breed scala aan op natuurlijke geneeswijzen gerichte beroepsopleidingen verzorgen. Denk daarbij aan natuurgeneeskunde, ayurveda, klassieke homeopathie, traditionele Chinese geneeswijzen, psychosociale en lichaamsgerichte therapieŽn.

CGO

Het ĎCollectief van Geaccrediteerde Opleidingení (CGO) is opgericht in 2014 met als doel de krachten van de leden te bundelen en hun belangen te behartigen op het gebied van kwaliteit van geaccrediteerd onderwijs in Medische Basis Kennis (MBK) en Psychosociale Basis Kennis (PsBK) . Per 2022 heeft het CGO haar doelstelling verbreedt en daaraan het geaccrediteerde onderwijs met betrekking tot de vakopleidingen, op hbo-niveau, toegevoegd. Complementaire opleidingen die voldoen aan de strenge eisen van de accreditatie organisaties CPION en SNRO kunnen lid worden.

Internationale Contacten

China

Onze academie onderhoudt nauwe contacten met het TCM-hospital in QingDao en Jinan. Regelmatig organiseren we uitwisselingsprogrammaís en om het jaar een studiereis.

Duitsland

We hebben een nauw contact met de Arbeitsgemeinschaft fŁr Klassische Akupunktur und Traditionelle Chinesische Medizin in Duitsland. Deze vereniging is de Duitse koepel van acupunctuurscholen. Zij nodigen studenten van Qing-Bai van harte uit aanwezig te zijn op het jaarlijkse TCM-voorjaarscongres in Rothenburg, waar onder andere docenten van Qing-Bai diverse lezingen verzorgen.
Uitgebreide actuele informatie hierover vindt je op www.TCM-congres.de.

Pacific College in SanDiego (VS)

Om het jaar gaat een groep studenten voor stages naar het Pacific College in San Diego. Deze school, met full-time TCM-onderwijs, heeft diverse klinieken waar je onder deskundige begeleiding praktijkvaardigheden kunt oefenen. Docenten van het Pacific College zijn regelmatig als gastdocent aanwezig bij Qing-Bai.