Home

Welkom bij Qing-Bai

Wij bieden u hierbij het programma aan voor het studiejaar 2023-2024.
De belangstelling voor de Chinese geneeskunde is de laatste jaren sterk groeiende. Acupunctuur, Kruiden-geneeskunde, TuiNa massagetherapie, Voedingsleer en Qigong zijn verschillende methoden die de Chinese geneeskunde ons te bieden heeft en die een sterke onderlinge binding met elkaar hebben.
Lees meer
BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN
 
NIEUWS
Chinees Nieuwjaar met gratis Hout Draak webinar!

Op zaterdag 10 februari luiden we het Chinese Nieuwjaar in. Dit wordt het jaar van de Hout Draak, een jaar waarin voorspoed, succes, kracht en moed centraal staan! Een speciaal jaar voor Academie Qing-Bai, want de groene Hout Draak komt voor in onze naam.

Qing Bai is namelijk een afkorting van Qing Long Bai Hu. Qing Long betekent groene draak, wat staat voor oost en voor het yang aspect. Bai Hu betekent witte tijger, en staat voor west en het yin aspect.

Wat kunnen we leren van de klassieke tekst uit de Huang Di Nei Jing (Het Leerboek van de Gele Keizer) over de Vijf Bewegingen en Zes Kosmologische Qi in het Jaar van de Hout Draak? Hoe kunnen we ons het best verhouden tot de kosmologische Qi van Hemel en Aarde in dit jaar? Hoe blijven we gezond en voorkomen we ziekte?

Ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar bieden we je een gratis en toepasselijk webinar aan van dr. Li Jie over dit onderwerp. Hij neemt je hierin mee door de klassieke teksten uit de Huang Di Nei Jing (Het Leerboek van de Gele Keizer) om bovenstaande vragen te beantwoorden.

We nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn bij dit webinar op donderdag 15 februari om 19.30 uur.
Klik hier om je in te schrijven.

Happy Chinese New Year!

LOCATIES
QING-BAI | AMERSFOORT Amrath Berghotel
Utrechtseweg 225
3818 EG Amersfoort (Amersfoort zuid-west, op 'De Berg')
www.berghotelamersfoort.nl
QING-BAI | AMSTERDAM Planetarium Meeting Center
Kromwijkdreef 11
1108 JA Amsterdam
www.planetariumamsterdam.nl
QING-BAI | BREDA Leonardo Hotel
Stationsplein 14
4811 BB Breda
www.leonardo-hotels.nl
QING-BAI | NIJMEGEN Fletcher Landgoed Holthurnse Hof
Zevenheuvelenweg 48A
6571 CK Berg en Dal (nabij Nijmegen)
www.landgoedhotelbergendal.nl

Ervaringen van studenten

"Een studie naast je werk is behoorlijk pittig, maar dankzij de begeleiding vanuit de docenten en de steun van medestudenten heb ik met plezier en succes mijn diploma behaald."