Zhineng Qigong Level 3
Home > Opleidingen > Zhineng Qigong Level 3

ZHINENG QIGONG LEVEL 3

1-jarige vervolgopleiding

De opleiding Zhineng Qigong Level 3 is vernieuwd. Voorheen vond het om de twee weken plaats op zondag, nu vindt het plaats in 4 modules van 4 aaneengesloten lesdagen.

Je hebt de opleiding Level 1 en 2 succesvol afgerond en hebt zin om door te gaan met leren, beoefenen en verdiepen van het derde niveau van Zhineng Qigong: De Five Hunyuan Organs Form is een oefening die gracieuze bewegingen van de kraanvogel imiteert en deze combineert met mudras (handposities) en chanting. De Hunyuanqi- en de elementenleer vormen samen de theoretische basis voor de Five Hunyuan Organs Form. Als je het eerste en tweede niveau van ZQ hebt beoefend is er een goede basis gelegd en kun je weer een hoger stadium van gezondheid verkrijgen door de Five Hunyuan Organs Form te beoefenen.

Goed om te weten
  • Zhineng Qigong is door de Chinese overheid als de meest effectieve van de elf erkende Qigongvormen aangewezen
  • Het docententeam heeft meer dan 15 jaar ervaring in het opleiden van Zhineng Qigong docenten.
  • Het team volgt jaarlijks meerdere workshops bij leraren uit het Huaxia Center van Dr. Pang Ming waardoor zij ‘up-to-date’ zijn.
  • Wij werken met een ‘besloten’ groep die op hetzelfde moment start en ook op hetzelfde moment eindigt.

De opleiding is een unieke kans om gestructureerd de Level 3 vorm aangeleerd te krijgen, inclusief de handvatten om daarin zelf te gaan doceren.

Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?
  • Je bent bekend met Zhineng Qigong en zoekt de verdieping binnen dit systeem.
  • Je wilt ervaren wat werken met interne Hunyuan Qi betekent.
  • Je wilt graag meer inhoud aanbieden aan je eigen studenten.
  • Je wilt je eigen vaardigheden verbeteren.
  • Je bent bereid om je persoonlijk te ontwikkelen.
  • Je zoekt een omgeving met een veilig en betrouwbaar leerproces.

De opleiding tot Zhineng Qigong leraar level 3 bestaat uit 4 modules van telkens 4 lesdagen. Tijdens deze modules komen de studenten 16 keer bij elkaar om de lessen te volgen en wordt de Five Organs Hunyuan Form aangeleerd, verdiept en beoefend.

Deze Methode bestaat uit 3 delen en 13 oefeningen. In deel 1 (oefening 1 t/m 4) werken we met externe en interne Hunyuan Qi. We integreren lichaam en geest met als doel jezelf voor te bereiden op het werken met de interne Qi van de organen. In deel 2 (oefening 5 t/m 10) werken we met de interne Qi van de organen. Bewegingen, visualisaties en klanken versterken de verspreiding van de Qi van de interne organen. Deel 3 (oefening 11 t/m 13) versterkt de transformatie en verbinding tussen de lichaamsqi en de Qi van de interne organen.

De studenten ontvangen een manual waar de oefenstof in is beschreven, maar ook de theorie die bij level 3 hoort. Deze theorie is net zo belangrijk voor de eigen ontwikkeling en inzichten als het uitvoeren van de bewegingen.

Studiemateriaal

Tijdens de lessen wordt er een zeer uitgebreide Nederlandstalige syllabus gehanteerd. Deze syllabus krijgt de student in een ringband op papier, maar is daarnaast ook digitaal beschikbaar in PDF via het studenten portaal.

Thuisopdrachten

Na de eerste helft en aan het einde van het studiejaar schrijf je een thuisopdracht. De eerste thuisopdracht gaat over de lesstof die je tot dan hebt behandeld. Het einde van het studiejaar sluit je af met een thuisopdracht dat gaat over de hele inhoud van de lesstof.

Praktijkexamen

In les 14 is het examen eigen vaardigheid van de Five Hunyuan Organs Form. Dat betekent dat je in staat bent om de hele oefening goed en zonder hulpmiddelen uit te voeren. In les 15 zijn de praktijkexamens waar elke student 20 minuten les geeft. Het lesgeven wordt tijdens de opleiding goed voorbereid.

Vereiste vooropleiding

Zhineng Qigong level II.

Vervolgstudie

Na deze 1-jarige opleiding is het mogelijk om deel te nemen aan de Masterclass. Meer informatie over de Masterclass krijg je tijdens de opleiding.

Docenten

Anne Hering (hoofddocent) beoefent Zhineng Qigong sinds 1999. Toen zij Zhineng Qigong leerde kennen, heeft zij er bewust voor gekozen die bewegingsleer te gaan beoefenen en aan zoveel mogelijk mensen door te geven. Geïnspireerd door de jaarlijkse training in China en haar nauwe samenwerking met Chinese Masters is zij erin geslaagd Zhineng Qigong tot het middelpunt van haar werkzame leven te maken. In 2000 richtte zij in Duitsland het Zhigong Instituut op, dat sinds 2006 ook in Nederland actief is. Inmiddels heeft zij samen met het team van het Zhigong Instituut in Europa meer dan 300 leraren gecertificeerd. Sinds september 2008 geeft zij de opleiding tot Zhineng Qigong leraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai.

Nynke Roukema beoefent Zhineng Qigong sinds 2011. Nynke heeft het opleidingsprogramma bij de Qing Bai afgerond en is daarna doorgegaan met de 3-jarige Masterclass met Master Yuantong Liu. In 2020 heeft zij samen met Anne Hering de Masterclass Level 3 in Spanje gegeven. Samen met Henk Verstraten heeft zij het boek ‘Hunyuan Heelheid theorie'' van Dr. Pang Ming naar het Nederlands vertaald en weet als geen ander om de theorie van Zhineng Qigong toegankelijk te maken voor de Zhineng Qigong community. Nynke ontwikkeld met het team van het Zhigong Institute de Health Gong serie en is co-writer van het boek Qi-volution.

Master Yuantong Liu heeft langer dan 10 jaar in het Huaxia Center van Dr. Pang Ming geleefd. Hij heeft deelgenomen aan de 2-jarige opleiding van Dr. Pang Ming en heeft in verschillende afdelingen van het Huaxia Center gewerkt. Master Yuantong Liu is een internationaal bekende leraar. Zijn lessen zijn erg inspirerend en zijn uitgebreide kennis op het gebied van Zhineng Qigong is uniek.

Epe

Gedurende 1 studiejaar in 4 modules van 4 lessen van 10.00 tot 17.00 uur
Data: start ma 7 november 2022

Klik hier voor het volledige rooster

Kosten

De kosten van dit studiejaar bedragen € 1695,- (incl. syllabus, 2 theorie en 1 praktijkexamen).

Digitale live les

In studiejaar 2022-2023 zijn van elke 4 modules de eerste 2 lessen zowel fysiek als digitaal te volgen. Heb je vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op.

Brochure aanvragen Inschrijven voor opleiding
AANMELDEN OPEN DAG

GERELATEERDE OPLEIDINGEN