Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Shiatsu Therapeuten > Moxa: helend vuur
ZO
14 JAN
2024

Moxa: helend vuur


zo 14 januari 2024
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Jolinda van Hoogdalem
Nederlands
€ 105,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 3)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Moxa: helend vuur

Een acupunctuurkliniek die niet naar moxa ruikt, moet je drie mijl uit de weg gaan’, is een oud Chinees spreekwoord. Helaas wordt moxa in onze moderne praktijk vaak niet gebruikt omdat we het te ingewikkeld vinden of omdat we gewoon niet weten wat de mogelijkheden zijn. In deze bijscholing wil ik je laten kennismaken met de vele gezichten van moxa. Het is praktisch, effectief en helemaal niet zo ingewikkeld. Mijn clienten zijn er dol op! Na afloop hoop ik dat je zo enthousiast bent dat je het dagelijks in je praktijk gaat gebruiken.
Er is een introductie in de geschiedenis van moxa, de verschillende kwaliteiten van moxa en hun bijpassende gebruik en contra-indicaties. Uitgebreid aan bod komen verschillende moxa methoden zoals:
  • directe moxa (okyo, chinetskyo)
  • indirecte moxa ( moxa op de naald, moxa met gember, knoflook of zout, ontake).
Moxa therapieen zoals:
  • Yangsheng
  • moxa formules
  • veel gebruikte punten
Praktijk: oefenen in het gebruik van directe moxa en moxa met tussenstof.

De docente

Jolinda van Hoogdalem is acupuncturist en tuina-therapeut met een praktijk voor oosterse geneeskunde in Vorden. Na haar opleiding tot acupuncturist en tuinatherapeut bij Qing Bai volgde ze een opleiding Japanse acupunctuur. Hier maakte ze kennis met andere manieren van moxa gebruik. Sindsdien is het niet meer weg te denken uit haar praktijk. Yangsheng, het voeden van het leven, is de leidraad in haar praktijk. Vandaaruit ontwikkelde ze verschillende bijscholingen voor Qing Bai over qigong, miso en moxa.