Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Shiatsu Therapeuten > Praktijkles xi-cleft punten
ZA
3 JUN
2023

Praktijkles xi-cleft punten


za 3 juni 2023
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Brechtje Sebregts
Nederlands
€ 125,00
LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
xi-cleft punten: fysieke en emotionele blokkades begrijpen en bewegen
Syllabus
Deelnamebewijs
2 handdoeken, naalden, naaldencontainer, oogpotlood, wierrookstokje of instastick en aansteker
2 handdoeken, oogpotlood, wierrookstokje of instastick en aansteker

PLAATS IN WINKELWAGEN

Praktijkles xi-cleft punten

Voor wie is deze bijscholing?

Deze bijscholing is bedoeld voor therapeuten die reeds Xi-cleft punten: fysieke en emotionele blokkades begrijpen en bewegen hebben gevolgd.

Wanneer je acupuncturist bent, ga je tijdens deze dag oefenen met naalden. Ben je shiatsu-therapeut, dan werk je met dezelfde punten maar dan met massage.

Inhoud

Deze praktische bijscholing is voor acupuncturisten die eerder de bijscholing ‘xi-cleft punten: fysieke en emotionele blokkades begrijpen en bewegen’ gevolgd hebben.
Pijnklachten en emotionele blokkades kun je op vele verschillende manieren behandelen. Deze praktische scholing richt zich op het behandelen van deze klachten met de Akabane-techniek en de xi-cleft punten. Je leert de Akabane-techniek als diagnostische middel en behandelmethode toepassen bij het behandelen van pijnklachten. Tevens kun je na de anamnese, het observeren en palperen van de xi-cleft punten beoordelen of deze punten gebruikt kunnen worden in de behandeling van pijnklachten of hardnekkige emotionele blokkades. Is dat het geval, dan vertaal je jouw diagnose naar een behandelstrategie.
Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist maakt de docent gebruik van casuïstiek en interactieve werkvormen. De praktische toepassingsmogelijkheden van de Akabane-techniek en xi-cleft punten oefen je in kleine groepjes. Zo kun je er direct mee aan de slag in je eigen praktijk.

Wat komt er in deze praktijkles aan bod

  • 12 xi-cleft punten van de hoofdmeridiaan lokaliseren en observeren
  • 4 xi-cleft punten van de extra meridianen lokaliseren en observeren
  • voorbeelden van technieken voor palpatie van de 16 xi-cleft punten. Bij het palperen is er aandacht voor het verloop van de hoofdmeridiaan.
  • conclusies trekken op basis van de observaties en palpaties
  • behandeltechnieken xi-cleft punten voor lichamelijke en mentaal-emotionele pathologie
  • Akabane-techniek als diagnostisch middel en behandelmethode

Brechtje Sebregts

Na het afronden van mijn studie aan Qing Bai en TCMA ben ik continu op zoek naar verdieping van mijn vak. Naast het starten van mijn eigen praktijk in 2011 ben ik daarom eerst 2 jaar bij Josef Müller gaan studeren in Zwitserland. Daar heb ik mij gespecialiseerd in de constitutionele meridiaantherapie en de psychosomatiek. Ik heb veel met Josef samengewerkt, o.a. als (praktijk)begeleidster van zijn colleges in Nederland.
Twee jaar later heb ik de opleiding Japanse Acupunctuur, Toyohari, in Amsterdam afgerond. Deze opleiding voegde een heel mooie techniek en andere kijk op pols voelen en puntlokalisatie toe aan mijn kennisgebied.
Naast acupunctuurtechnieken en stijlen heb ik mij ook verdiept in coachingsvaardigheden door een scholing positieve psychologie te volgen. In de afgelopen jaren ontwikkelde ik mijn eigen werkwijze die ik toepas in mijn praktijk in Leiden. Daar combineer ik meerdere acupunctuurstijlen met de coachingsvaardigheden vanuit de positieve psychologie. Mijn specialisatie is het behandelen van psychosomatische klachten.
Acupunctuur vind ik een prachtig vak en ik pak elke de gelegenheid aan om kennis over te dragen. Doceren is ook een vak. De basis heb ik geleerd op de Hogeschool. Maar voor een groep staan is niet alleen techniek. Oefening, creativiteit en inzicht zijn ook essentieel. Ik geef inmiddels ruim 15 jaar les en heb al vele colleges geschreven en gegeven.
Met liefde voor het vak en aandacht voor de oorsprong daarvan laat ik je graag het enorme potentieel aan mogelijkheden zien dat Chinese geneeskunde allemaal in zich heeft.