Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > TuiNa Therapeuten > Pediatrie: buikpijn en constipatie
ZO
16 MEI
2021

Pediatrie: buikpijn en constipatie


zo 16 mei 2021
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Christine van Toor-Zaalberg
Nederlands
€ 110,00
LVNT, NVA, NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM-therapeut of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Pediatrie: buikpijn en constipatie

Buikpijn is een universeel symptoom bij kinderen. Dit komt vanwege het feit dat een kind zijn spijsvertering onder constante spanning staat vanwege het eten dat verteerd moet worden zeker gezien de relatieve deficiëntie van het Maag/Milt systeem.

Ook is er nog een andere reden dat zoveel kinderen klagen over buikpijn. Een kind vindt het lastig om precies te voelen of aan te wijzen wat er gebeurt in zijn of haar lichaam en wijst al gauw naar de buik omdat ze vaak geen andere manier hebben om te beschrijven hoe ze zich voelen.

Buikpijn is ook een psychosomatisch symptoom. Het spijsverteringssysteem spiegelt de emoties beter dan welk ander lichaamssysteem dan ook. Het is voor een kind veel makkelijker om te zeggen dat het buikpijn heeft dan om te zeggen dat het angst heeft om bijvoorbeeld naar school toe te gaan. Buikpijn wordt dan een uiting van emotie.
In deze bijscholing zullen we op alle 3 de facetten van buikpijn en ook constipatie uitgebreid ingaan. Hoe deze patronen te herkennen, te diagnosticeren en te behandelen met Acupunctuur, Tuina, Chinese kruidenformules, Shonishin en voedingsadvies.
Deze nascholing maakt deel uit van een serie lesdagen over de behandeling van kinderen met TCM. De nascholingsdagen kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd, maar het is aan te raden als eerste de bijscholing 'de behandeling van kinderen met TCM' te volgen.
  • Bedplassen en slaapproblemen
  • Bronchitis, astma en luchtweginfecties
  • Eczeem en andere huidproblemen
  • Autisme, AD(H)D en concentratiestoornissen

De docente

Christine van Toor-Zaalberg is acupuncturist en herbalist met als specialisme het behandelen van kinderen.
Haar opleiding tot herbalist rondde ze af in 2002 aan Academie QingBai. In 2005 behaalde ze hier ook haar diploma Acupunctuur.
In 2005-2006 volgde ze de opleiding Pediatrie van Alex Tiberi en mocht ter afronding van deze studie meerdere stages bij hem lopen in San Diego.
Verder heeft ze o.a. les gekregen van KC Conover, Elisabeth Talcott, Efrem Korngold, Harriet Beinfeld en Stephen Cowan om zich verder te bekwamen in Pediatrie met behulp van Japanse Meridiaan Therapie, 5-elementen leer en Shonishin.
Christine voert sinds 2007 een succesvolle praktijk in Den Haag samen met Ronald van Duijne. Dit Centrum heeft een samenwerkingsverband met het Juliana Kinderziekenhuis. Verder werkt Christine samen met een homeopatisch kinderarts en verschillende kindertherapeuten die gespecialiseerd zijn in hechtingsproblematiek, trauma, angststoornissen en faalangst. Door deze samenwerking en de multidisciplinaire aanpak samen met osteopaten, kinderfysiotherapeuten en haptonoom kan er zeer goede zorg worden gegeven. Het verhogen van het algemeen welzijn van kinderen is voor Christine het belangrijkste uitgangspunt hierbij.
Kinderboekje - Amy en haar vriendjes gaan naar de acupuncturist
Eind november 2020 komt ook haar 1e kinderboekje uit “Amy en haar vriendjes gaan naar de acupuncturist”. Het verhaal gaat over het meisje Amy die een bezoek brengt aan de acupuncturist en kennis maakt met de verschillende behandelmethodes die de TCM heeft, zoals acupressuur, tuina, kruiden en moxa. Het boekje is vooral bedoeld om ouders en kinderen kennis te laten maken met de behandelmethodes die de Chinese Geneeswijze kent om zodoende de stap naar een TCM therapeut makkelijker te maken.