Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Chronische zintuigpathologie behandelen met de Jing Bie / Divergente trajecten
ZO
27 OKT
2024 & ...

Chronische zintuigpathologie behandelen met de Jing Bie / Divergente trajecten


zo 27 oktober 2024
zo 27 oktober 2024
12:00-18:00 uur
Brechtje Sebregts
Nederlands
€ 125,00
FAGT, LVNT, NVA, NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Acupuncturist of in afstudeerjaar en shiatsu therapeuten
Cursusboek Divergente trajecten - Achtergronden en toepassingen in de praktijk
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

Chronische zintuigpathologie behandelen met de jing bie /divergente trajecten

Je ruikt de geur van het vers gemaaide gras. Proeft de bittere smaak van koffie. Ziet de prachtige kleuren van de zonsondergang. Geniet van de aanraking van je geliefde. Zintuigen zijn onze verbinding met de omgeving. Dat is zo vanzelfsprekend dat we er niet over nadenken. Pas als zintuigen hun werk niet meer goed doen, merken we welke belangrijke rol ze hebben. En het wordt pas echt vervelend als de klachten van niet goed functionerende zintuigen chronisch worden.
Jing bie of divergente trajecten zijn een onderdeel van het meridiaanstelsel en worden gebruikt in de behandeling van chronische klachten. In deze nascholing zoomen we in op de jing bie en de behandeling van veelvoorkomende chronische zintuigpathologie. Denk aan: bijholteontsteking, oorsuizen, doofheid, wazig zicht en een droge mond. Huidklachten komen tijdens deze nascholing niet aan bod.
In deze nascholing leer je:
  • wat de algemene functie van de jing bie is;
  • hoe je de diagnostische middelen (anamnese en hara diagnostiek) toepast om te bepalen of de pathogeen zich bevindt in de jing bie;
  • hoe je een behandelplan opstelt voor het behandelen van zintuigklachten met de jing bie;
  • welke behandeldoelen er zijn als je gebruik maakt van de jing bie;
  • en welke acupunctuurpunten je in de behandeling kunt gebruiken.
Kenmerkend voor deze nascholing is de heldere structuur en de praktische toepassing in de praktijk. Je leert hoe je de jing bie als onderdeel van het meridiaanstelsel kunt gebruiken. Casussen uit de praktijk met uiteenlopende pathologie worden stap voor stap besproken en de gemaakte keuzes toegelicht. Zo kun je een anamnese vertalen naar een diagnose. En op basis daarvan maak je een behandelplan. Door gebruik te maken van casuïstiek en interactieve werkvormen sluit de lesstof naadloos aan bij jouw werk als acupuncturist.

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die cliënten met chronische zintuigpathologie zien in de praktijk en deze klachten effectief willen behandelen met een blijvend resultaat op de lange termijn.

Cursusboek van de bijscholing

Het cursusboek dat wordt gebruikt bij deze bijscholing is: Divergente trajecten - Achtergronden en toepassingen in de praktijk.
Deze dient voor aanvang van de bijscholing te worden aangeschaft via www.centrumsebregts.nl

Brechtje Sebregts

Brechtje Sebregts is na afronden van haar studie Chinese geneeskunde in 2011, voortdurend op zoek naar verdieping in het vakgebied. Ze is gespecialiseerd in de constitutionele meridiaantherapie en de psychosomatiek. In de praktijk werkt ze met het hele meridiaanstelsel en maakt ze graag gebruik van Japanse technieken die ze leerde tijdens de opleiding Japanse Acupunctuur, Toyohari. Naast acupunctuurtechnieken en stijlen heeft ze zich verdiept in coachingsvaardigheden gebaseerd op de positieve psychologie.
Elke gelegenheid om kennis over te dragen pakt ze graag aan. De basis leerde ze tijdens de vierjarige docentenopleiding. Oefening, creativiteit en inzicht vindt zij essentieel. Inmiddels geeft ze bijna 20 jaar les en met liefde voor het vak en aandacht voor de oorsprong daarvan, laat ze je graag het enorme potentieel aan mogelijkheden zien dat Chinese geneeskunde in zich heeft. Dit doet ze door het geven van nascholingen in binnen- en buitenland. Daarnaast schrijft zij voor Nederlandse en internationale vakbladen, waaronder de Journal of Chinese Medicine. En in september 2021 publiceerde ze haar eerste boek met de titel: Divergente trajecten - Achtergronden en toepassingen in de praktijk.