Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Luo-vaten: de opslagplaats voor pathogenen
ZA
26 OKT
2024 & ...

Luo-vaten: de opslagplaats voor pathogenen


za 26 oktober 2024
za 26 oktober 2024
12:00-18:00 uur
Brechtje Sebregts
Nederlands
€ 125,00
FAGT, LVNT, NVA, NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Acupuncturist of in afstudeerjaar en shiatsu therapeuten
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

Luo-vaten: de opslagplaats voor pathogenen

De klinische toepassing voor fysieke en psychosomatische klachten

Het meridiaanstelsel is als een reeks barrières die als doel hebben om de diepere penetratie van pathogene factoren te voorkomen. Lukt het de tendinomusculaire meridianen niet om de pathogeen buiten te houden of gaat het om een interne pathogene factor, dan komen de luo-vaten of de divergente trajecten in actie.
In dit college zoemen we in op de luo-vaten. Het luo-vat probeert de pathogeen latent te houden totdat het lichaam de mogelijkheid heeft om de pathogeen uit het lichaam te verwijderen of latentie niet meer behouden kan worden. En bij dat latent houden, speelt bloed een belangrijke rol. Ieder van ons herkent de spider-vaatjes. Pathogenen, waaronder dus ook ervaringen en emoties worden zo opgeslagen, tot het moment dat we er beter mee om kunnen gaan. Het systeem geeft ons de tijd om onze middelen te verzamelen, de latentie los te laten en de uitdagende ervaringen en emoties aan te pakken.
Leerdoelen:
  • je kent de achtergronden van de luo-vaten zoals beschreven in de Ling Shu en Su Wen;
  • je kent het verloop van de 16 luo-vaten;
  • je kent de functies van de luo-vaten;
  • je weet hoe je pathologie van de luo-vaten kunt herkennen en behandelen;
  • je verdiept jou begrip van latentie en de associatie met emoties;
  • je kunt de luo-punten gebruiken voor fysieke en psychosomatische klachten.
Kenmerkend voor deze nascholing is de heldere structuur en de praktische toepassing in de praktijk. Je leert hoe je de luo-vaten als onderdeel van het meridiaanstelsel kunt gebruiken. Casussen uit de praktijk met uiteenlopende pathologie bespreek ik stap voor stap en de gemaakte keuzes licht ik toe. Zo kun je een anamnese vertalen naar een diagnose. En op basis daarvan stel je een behandelplan op voor de fysieke en psychosomatische klachten. Door gebruik te maken van casuïstiek en interactieve werkvormen sluit de lesstof nauw aan bij jouw werk als acupuncturist of shiatsu-therapeut.

Brechtje Sebregts

Brechtje Sebregts is na afronden van haar studie Chinese geneeskunde in 2011, voortdurend op zoek naar verdieping in het vakgebied. Ze is gespecialiseerd in de constitutionele meridiaantherapie en de psychosomatiek. In de praktijk werkt ze met het hele meridiaanstelsel en maakt ze graag gebruik van Japanse technieken die ze leerde tijdens de opleiding Japanse Acupunctuur, Toyohari. Naast acupunctuurtechnieken en stijlen heeft ze zich verdiept in coachingsvaardigheden gebaseerd op de positieve psychologie.
Elke gelegenheid om kennis over te dragen pakt ze graag aan. De basis leerde ze tijdens de vierjarige docentenopleiding. Oefening, creativiteit en inzicht vindt zij essentieel. Inmiddels geeft ze bijna 20 jaar les en met liefde voor het vak en aandacht voor de oorsprong daarvan, laat ze je graag het enorme potentieel aan mogelijkheden zien dat Chinese geneeskunde in zich heeft. Dit doet ze door het geven van nascholingen in binnen- en buitenland. Daarnaast schrijft zij voor Nederlandse en internationale vakbladen, waaronder de Journal of Chinese Medicine. En in september 2021 publiceerde ze haar eerste boek met de titel: Divergente trajecten - Achtergronden en toepassingen in de praktijk.