Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Hemelvensterpunten en Ling-punten: de klinische toepassing
ZA
28 SEP
2024 & ...

Hemelvensterpunten en Ling-punten: de klinische toepassing


za 28 september 2024
za 28 september 2024
12:00-18:00 uur
Brechtje Sebregts
Nederlands
€ 125,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Acupuncturist of in afstudeerjaar en shiatsu therapeuten
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

10 Hemelvensterpunten en 5 Ling-punten
de klinische toepassing

Dit college gaat over de achtergrond en praktische toepassingen van de ling-punten en hemelvensterpunten. Door het gebruik van deze punten bied je de patiënt de mogelijkheid om fysiek en mentaal-emotioneel te herstellen, persoonlijk te groeien en te ontwikkelen. Een dieper begrip van deze puntgroepen geeft je inzicht in de innerlijke alchemie en opent een ander niveau voor klinische toepassing van Chinese geneeskunde.
Hemelvensterpunten gebruik je voor het behandelen van fysieke klachten die ontstaan door een disbalans in qi en bloed in de bovenste warmer. Denk aan hoofdpijn, keelpijn, hoesten, oorpijn en slecht zien. Daarnaast brengen Hemelvensterpunten gesomatiseerde klachten in het bewustzijn. Je beïnvloedt met deze punten de waarneming en het vermogen om helder de eigen gedragingen en mentaal-emotionele problemen te zien. Net als ling-punten ondersteunen de hemelvensterpunten de groei naar een vernieuwd perspectief, maken ze het mogelijk om patronen te doorbreken en helpen oude overtuigingen te laten gaan.
Na het volgen van deze scholing ken je:
  • het karakter voor ling en de relatie van ling met de ziel;
  • de toepassing van de ling-punten voor lichamelijke klachten;
  • de toepassing van de ling-punten voor mentaal-emotionele klachten;
  • de oorsprong van de puntgroep hemelvensterpunten zoals beschreven in de Ling Shu;
  • de verschillende visies op het gebruik van de hemelvensterpunten;
  • de toepassing van de hemelvensterpunten voor lichamelijke klachten;
  • de toepassing van de hemelvensterpunten voor mentaal-emotionele klachten;
  • de overeenkomsten en verschillen tussen de hemelvensterpunten en de ling-punten.
Kenmerkend voor deze nascholing is de heldere structuur en de praktische toepasbaarheid in de praktijk. Casussen bespreek ik stap voor stap en de gemaakte keuzes licht ik toe. Door gebruik te maken van casuïstiek en interactieve werkvormen sluit de lesstof nauw aan bij jouw werk als acupuncturist of shiatsu-therapeut. Je kunt direct met je opgedane kennis aan de slag!

Brechtje Sebregts

Na het afronden van mijn studie ben ik continu op zoek naar verdieping van mijn vak. Naast het starten van mijn eigen praktijk in 2011 ben ik daarom eerst 2 jaar bij Josef Müller gaan studeren in Zwitserland. Daar heb ik mij gespecialiseerd in de constitutionele meridiaantherapie en de psychosomatiek. Ik heb veel met Josef samengewerkt, o.a. als (praktijk)begeleidster van zijn colleges in Nederland.
Twee jaar later heb ik de opleiding Japanse Acupunctuur, Toyohari, in Amsterdam afgerond. Deze opleiding voegde een heel mooie techniek en andere kijk op pols voelen en puntlokalisatie toe aan mijn kennisgebied.
Naast acupunctuurtechnieken en stijlen heb ik mij ook verdiept in coachingsvaardigheden door een scholing positieve psychologie te volgen. In de afgelopen jaren ontwikkelde ik mijn eigen werkwijze die ik toepas in mijn praktijk in Leiden. Daar combineer ik meerdere acupunctuurstijlen met de coachingsvaardigheden vanuit de positieve psychologie. Mijn specialisatie is het behandelen van psychosomatische klachten.
Acupunctuur vind ik een prachtig vak en ik pak elke de gelegenheid aan om kennis over te dragen. Doceren is ook een vak. De basis heb ik geleerd op de Hogeschool. Maar voor een groep staan is niet alleen techniek. Oefening, creativiteit en inzicht zijn ook essentieel. Ik geef inmiddels ruim 15 jaar les en heb al vele colleges geschreven en gegeven.
Met liefde voor het vak en aandacht voor de oorsprong daarvan laat ik je graag het enorme potentieel aan mogelijkheden zien dat Chinese geneeskunde allemaal in zich heeft.