Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Pediatrie: AD(H)D en Autismespectrumstoornis
ZO
20 OKT
2024 & ...

Pediatrie: AD(H)D en Autismespectrumstoornis


zo 20 oktober 2024
zo 20 oktober 2024
12:00-18:00 uur
Christine van Toor-Zaalberg
Nederlands
€ 120,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft, is het van belang om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera te allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

AD(H)D en Autismespectrumstoornis

Opgroeien in een samenleving die hele hoge eisen stelt en waarin zoveel prikkels iedere dag op kinderen afkomen kan heel lastig zijn voor kinderen met een concentratie - of ontwikkelingsstoornis. Steeds meer kinderen krijgen een “label” en in de hedendaagse maatschappij waarin we op het moment leven en waarin zelfredzaamheid, mondigheid, sterke cognitieve en sociaalcommunicatieve vaardigheden steeds belangrijker worden hebben deze kinderen het heel lastig. Aan de ene kant zijn er kinderen die zeer sensitief zijn en bestempeld worden als “dromers”, aan de andere kant zijn er de kinderen die niet kunnen stilzitten, zich slecht of niet kunnen concentreren en impulsief zijn.
Deze cursus gaat in op al deze aspecten en hoe deze te behandelen met (elektro-)acupunctuur, Tuina en Chinese kruidenformules. Ook voeding is een essentieel onderdeel van een behandeling.
Deze nascholing maakt deel uit van een serie lesdagen over de behandeling van kinderen met TCM. De nascholingsdagen kunnen ook elk afzonderlijk worden gevolgd maar aan te raden is met de nascholing de behandeling van kinderen in de TCM te beginnen.

De topics van de overige lesdagen zijn:
Deze nascholing is geschikt voor TCM therapeuten of TCM studenten die geïnteresseerd zijn in de behandeling van kinderen of die reeds kinderen behandelen in hun praktijk.

De docente

Christine van Toor-Zaalberg is acupuncturist en herbalist met als specialisme het behandelen van kinderen. Haar opleiding tot herbalist rondde ze af in 2002 bij Academie Qing-Bai, in 2005 behaalde ze hier ook haar diploma acupunctuur. In 2004-2005 volgde ze de opleiding pediatrie van Alex Tiberi en mocht ter afronding van deze studie verschillende keren stage bij hem lopen in San Diego.

Verder heeft ze o.a les gekregen van Stephen Cowan, Harriet Beinfeld, Ephram Korngold, Moshe Heller en Rebecca Avern, KC Conover en Elizabeth Talcott om zich verder te bekwamen in de behandeling van kinderen m.b.v. de 5 elementen leer, Japanse Meridiaan therapie en Shonishin. Ook heeft ze de laatste jaren studies gevolgd bij CT Holman en Alaine Duncan om zich verder te ontwikkelen in het behandelen van emotioneel trauma bij kinderen.
Christine voert sinds 2007 een succesvolle praktijk in Den Haag samen met Ronald van Duijne. Dit centrum heeft een samenwerkingsverband met het Juliana Kinderziekenhuis.

Verder werkt Christine samen met een homeopathisch kinderarts, kinderosteopaat, haptonoom en 2 kindertherapeuten gespecialiseerd in hechtingsproblematiek, angststoornissen, trauma en faalangst.

Vanaf 2007 organiseert ze voor Qing-Bai om het jaar een studiereis naar het Pacific College of Health and Science in San Diego waarbij ook het 4-daagse Pacific Symposium op het programma staat.

Eind 2020 is haar 1e kinderboekje uitgekomen genaamd Amy en haar vriendjes gaan naar de acupuncturist.
Het verhaal gaat over het meisje Amy die met klachten van verkoudheid een bezoek brengt aan een acupuncturist en kennis maakt met de verschillende behandelmethodes die de TCM kent zoals acupressuur, tuina, kruiden, cupping en moxa. Het boekje is vooral bedoeld om ouders en kinderen kennis te laten maken met de behandelmethodes die de TCM kent om zodoende de stap naar een TCM-therapeut makkelijker te maken.

Medio maart 2022 is haar 2de kinderboekje uitgekomen genaamd Liam en zijn vriendjes gaan naar de acupuncturist. Hier is het thema buikpijn.