Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > TCM begeleiding bij Borstkanker
VR
7 JUN
2024 & ...

TCM begeleiding bij Borstkanker


vr 7 juni 2024
vr 7 juni 2024
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

TCM begeleiding bij borstkanker

Steeds meer vrouwen worden met de diagnose Borstkanker geconfronteerd. Nederland staat wereldwijd vierde op de lijst van landen waar borstkanker het meeste voorkomt. In 2019 werd bij ruim 17.000 vrouwen borstkanker gediagnosticeerd, dat is een cijfer van 1 op 7; het is daarmee de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.
Steeds meer vrouwen worden met de diagnose Borstkanker geconfronteerd. Nederland staat wereldwijd vierde op de lijst van landen waar borstkanker het meeste voorkomt. In 2019 werd bij ruim 17.000 vrouwen borstkanker gediagnosticeerd, dat is een cijfer van 1 op 7; het is daarmee de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.
In deze bijscholing zullen we kijken naar het ontstaan van borstkanker vanuit TCM-standpunt in al haar verschillende aspecten: fysiek, emotioneel en spiritueel.
Vervolgens zullen de mogelijkheden van TCM-begeleiding middels acupunctuur en kruiden besproken worden tijdens chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie, alsook het opheffen van de energetische blokkades ontstaan door de borstoperatie.
Een belangrijk onderdeel hierbij is het terdege begrijpen van de energetische effecten van de reguliere behandelingen en de verschillende soorten chemotherapie, zodat de TCM-therapeut tot een juiste behandeling kan komen.
Deze nascholingsdag maakt deel uit van een serie van 10 lesdagen over TCM-gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen.
De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft, is het van belang om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera te allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme gynaecologische klachten en infertiliteit. Na het behalen van haar Master in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) aan de Universiteit van Gent (België), verhuisde zij met een studiebeurs naar China, waar zij 2 jaar studeerde aan de Fudan University in Shanghai.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Martine vervolgde verdere gynaecologische studies bij dr. Yuning Wu aan de Witten Universitat (Duitsland), werd opgeleid door dr. T. Wing in de Women's Natural Health Practice (Londen, UK), voltooide het Graduate Mentorship Program bij Sharon Weizenbaum (Amherst, US) en studeerde in Jinan (China) bij dr. Li Xiu-zhen op de Habituele Miskraam-afdeling en bij prof. Lian Fang op de IVF-afdeling van het Shandong University Hospital of TCM.

Martine is de oprichter van Zi Yuan Ting Clinic for Women’s Health (Amsterdam). Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen zich bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen.

Naast moeder van 2 pubers en een gepassioneerde TCM-therapeute, is Martine ook als docent verbonden aan Academie Qing-Bai in zowel de bachelor- als postdoctorale opleidingen, zij is tevens Assistant Teacher in de Gynaecologie opleiding van White Pine Institute (Amherst, US) en spreekt internationaal op congressen en doceert gynaecologie lessen wereldwijd.