Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Zwangerschaps- en post-partumklachten
VR
31 MEI
2024 & ...

Gynaecologie: Zwangerschaps- en post-partumklachten


vr 31 mei 2024 en za 1 juni 2024
vr 31 mei 2024 en za 1 juni 2024
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 260,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Zwangerschaps- en post-partumklachten

De zwangerschap en de eerste tijd daarna is een bijzondere tijd voor de vrouw. Zowel fysiek als emotioneel gaat zij door grote veranderingen heen. Soms verloopt deze periode echter moeizamer dan verwacht, doordat er klachten kunnen ontstaan die het genieten in de weg staan.
De Traditionele Chinese Geneeskunde biedt dan een veilig en doeltreffend alternatief voor de behandeling van zwangerschaps- en postpartumklachten. Veel acupuncturisten en herbalisten zijn echter huiverig om tijdens de zwangerschap te behandelen.
In deze nascholingsdag zullen we ingaan op de mogelijkheden van behandeling tijdens de (vroege) zwangerschap, voorbereiding op de bevalling en het herstel post-partum.
Zo worden een aantal punten en kruiden besproken die zeer of juist niet geschikt zijn in deze periode. Ook zullen we uitgebreid ingaan op de oorzaken en behandeling van klachten zoals misselijkheid, buikpijn, foetale groei-achterstand, dreigend miskraam, oedeem, post-partum-depressie, etc.
De les bevat ook een praktisch gedeelte waarbij een aantal handgrepen en massagetechnieken gedemonstreerd zullen worden ter voorbereiding op een gezonde bevalling.
Deze nascholingsdag maakt deel uit van een serie van 10 lesdagen over TCM-gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen.
De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft, is het van belang om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera te allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme gynaecologische klachten en infertiliteit. Na het behalen van haar Master in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) aan de Universiteit van Gent (België), verhuisde zij met een studiebeurs naar China, waar zij 2 jaar studeerde aan de Fudan University in Shanghai.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Martine vervolgde verdere gynaecologische studies bij dr. Yuning Wu aan de Witten Universitat (Duitsland), werd opgeleid door dr. T. Wing in de Women's Natural Health Practice (Londen, UK), voltooide het Graduate Mentorship Program bij Sharon Weizenbaum (Amherst, US) en studeerde in Jinan (China) bij dr. Li Xiu-zhen op de Habituele Miskraam-afdeling en bij prof. Lian Fang op de IVF-afdeling van het Shandong University Hospital of TCM.

Martine is de oprichter van Zi Yuan Ting Clinic for Women’s Health (Amsterdam). Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen zich bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen.

Naast moeder van 2 pubers en een gepassioneerde TCM-therapeute, is Martine ook als docent verbonden aan Academie Qing-Bai in zowel de bachelor- als postdoctorale opleidingen, zij is tevens Assistant Teacher in de Gynaecologie opleiding van White Pine Institute (Amherst, US) en spreekt internationaal op congressen en doceert gynaecologie lessen wereldwijd.