Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Mini Course Hooikoorts (Hay Fever) behandelen met Balans Methode
1 UUR
&
34 MIN

Mini Course Hooikoorts (Hay Fever) behandelen met Balans Methode


1 uur en 34 minuten
Studiebord.nl
Kris Oosting
Engels
Gratis
minimaal Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 2 of ge´nteresseerd in de Balans Methode
digitale syllabus
Geen
2 jaar

PLAATS IN WINKELWAGEN

Hooikoorts en allergische rhinitis behandelen in drie eenvoudige stappen met Balans Methode Acupunctuur

Wist je dat:

Hooikoorts is een groot, groeiend probleem. Ruim drie miljoen Nederlanders hebben op dit moment last van een allergie, waaronder hooikoorts. Dat blijkt uit gegevens van onder andere de Europese Academie van Allergieën en de Nationale Allergie site. Eén op de vijf Nederlanders heeft last van een allergie, zoals hooikoorts. Elk jaar stijgt het aantal mensen met een allergie met twee tot vijf procent.

Voor wie is deze mini cursus?

Tegenwoordig lijden veel mensen aan hooikoorts en allergische rhinitis en het aantal is stijgende.
Tijdens deze mini cursus bespreken hoe we dit effectief kunnen behandelen met Balans Methode Acupunctuur.
Wel is het belangrijk dat je Local Balance met image projectie beheerst, omdat we het hoofd projecteren op armen en benen.
En bij deze speciale mini cursus kan iedereen die geïnteresseerd is in Balans Methode Acupunctuur zien hoe het in z’n werk gaat.

Wat kun je na deze mini cursus?

Na het volgen van deze mini cursus kun je hooikoorts en allergische rhinitis effectief behandelen d.m.v. Balans Methode Acupunctuur. Ook heb je een protocol geleerd voor preventie.

Waarom deze mini cursus?

Persoonlijk bericht van de docent:“Omdat ik jullie acupuncturisten heel dankbaar ben dat jullie zoveel mensen helpen en hun de kwaliteit van het leven teruggeeft, heb ik besloten om deze mini-cursus gratis beschikbaar te stellen.
Beschouw het als mijn geschenk aan de Balance Method Acupuncture gemeenschap en iedereen die mij sinds 2016 volgt.”

De docent behandelt cliënten met de in deze mini cursus aangeboden technieken en tools en bereikt daar goede resultaten mee die hij graag wil delen.

Inhoud van deze mini cursus

We beginnen met een korte inleiding over de problematiek, de context. Gevolgd door de diagnose, strategie en behandeling volgens Balans Methode Acupunctuur.
We bespreken Local Balance, Global Balance en Perfect Global Balance structuren.
Daarnaast zal ook het gebruik van Meridiaan Conversie voor preventie worden toegelicht.

Deze mini cursus is klinisch gericht om het geleerde direct toe te passen in je praktijk. Er zal minder aandacht worden gegeven aan de onderliggende Balans Methode theorie.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
  • Balance Method Primer – brief introduction of Balance Method Acupuncture
  • Context of hay fever and allergic rhinitis
  • Diagnosis
  • Strategy
  • Treatment (Local Balance, Global Balance, Meridian Conversion)
  • Pro-Tips
  • How to continue

Gebruikte literatuur

Oosting, K. (2020). Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Research & Clinical Application. WPB Publishing.
Oosting, K. (2021). Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Research & Clinical Application – Volume 2. WPB Publishing.
Te bestellen via krisoosting.com

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle ACU Pijnkliniek® opgezet waar hij met vier collega’s volledig werkt volgens dr. Tan’s Balans Methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen en online trainingen.
In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Volume 2.
Zijn derde boek wordt verwacht in het voorjaar van 2023.
Van 2006 t/m 2022 is Kris hoofdocent geweest van de afdeling Chinese kruidentherapie bij Academy Qing-Bai en sinds 2016 geeft hij de bijscholingen in Balans Methode Acupunctuur.
Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.
Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.
In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.