Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Qigong: Dubbele 9
ZA
14 SEP
2024

Qigong: Dubbele 9


za 14 september 2024
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Jolinda van Hoogdalem
Nederlands
€ 105,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 3)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Chong Yang, dubbele negen

Qigong voor het cultiveren van qi

Qigong betekent letterlijk het oefenen van qi. Chong Yang, dubbele negen, is een dynamische vorm van qigong gericht op ontwikkelen en cultiveren van je eigen qi. Het zijn negen oefeningen die je ieder negen keer doet, vandaar de naam Dubbele Negen.
Chong Yang is een qigong die bedoeld is om je qi als therapeut te ontwikkelen. Daarmee past het in de traditie van Yangsheng, het voeden van het leven. Met de dubbele negen cultiveer je de drie schatten jing, qi en shen en draag je zorg voor je eigen gezondheid. Je leert je eigen qi beter voelen en daarmee ook de qi van de client in de praktijk.
De oefeningen worden uitgevoerd in overeenstemming met de principes van ying en yang. Ook de wu xing, de vijf elementen, herkennen we in deze serie.. We ontwikkelen balans (Aarde), openen het Hart (Vuur), bewegen soepel (Water), met intentie en kracht (Hout) en precies (Metaal).
In deze bijscholing leer je stap voor stap de negen oefeningen van Chong Yang en de belangrijkste aspecten van elke oefeningen: welke dantian is erbij betrokken, welke meridianen worden geopend en hoe leidt je de qi met je shen. Daarbij wordt ook aandacht besteedt aan de principes van qigong: wortelen, ontspannen, aandacht, bewegen vanuit het midden en bewegen als een parelsnoer. Aan het eind van de dag ben je in staat om de oefeningen zelf uit te voeren om zo je eigen qi verder te ontwikkelen.

De docent

Jolinda van Hoogdalem is acupuncturist en tuina-therapeut met een praktijk voor Oosterse Geneeskunde in Vorden. Taiji en Qigong waren voor haar de inspiratiebron om Chinese Geneeskunde te gaan studeren. Ze runde vijftien jaar haar eigen taiji- en qigongschool in Utrecht.
Yangsheng, het voeden van het leven, is de leidraad in haar praktijk. Vandaaruit ontwikkelde ze verschillende bijscholingen voor Qing Bai over qigong, moxa en miso.