Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Mini Course Slapeloosheid (Insomnia) behandelen met Balans Methode
2 UUR
&
13 MIN

Mini Course Slapeloosheid (Insomnia) behandelen met Balans Methode


2 uur en 13 minuten
Studiebord.nl
Kris Oosting
Engels
€ 45,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong
minimaal Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 3 of vergelijkbaar
digitale syllabus
Deelnamebewijs
2 jaar

PLAATS IN WINKELWAGEN

Insomnia behandelen in drie eenvoudige stappen met Balans Methode Acupunctuur

63% Nederlanders is niet positief over eigen slaapkwaliteit (Hersen stichting).
Het belang van goede slaap wordt door veel mensen onderschat. Genoeg goede slaap houdt je hersenen gezond en zorgt voor herstel van het lichaam. Op korte termijn zorgt goed slapen voor een beter geheugen en meer concentratie. Op lange termijn kan goed slapen het risico op hersenaandoeningen zoals depressie, beroerte en dementie verkleinen.

Voor wie is deze mini cursus?

Tegenwoordig lijden veel mensen aan insomnia (slaapklachten) en dat heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van hun leven. Wij kunnen veel voor hun betekenen!
Je bent een Balans Methode Acupuncturist en je wilt een effectieve behandeling uitvoeren voor insomnia. Als hoofdklacht of als bijkomstig symptoom.
Wel is het belangrijk dat je Global Balance beheerst, omdat het een functionele klacht betreft.

Wat kun je na deze mini cursus?

Na het volgen van deze mini cursus kun je de verschillende patronen van insomnia effectief behandelen d.m.v. Balans Methode Acupunctuur.

Waarom deze mini cursus?

Op verzoek is deze mini cursus samengesteld voor Balans Methode Acupuncturisten. In de huidige tijd komt insomnia steeds vaker voor als hoofdklacht.
De docent behandelt cliënten met de in deze mini cursus aangeboden technieken en bereikt daar goede resultaten mee die hij graag wil delen.

Inhoud van deze mini cursus

We beginnen met een korte inleiding over de problematiek, de context. Gevolgd door de diagnose, strategie en behandeling volgens de Balans Methode.
We bespreken Global Balance en Perfect Global Balance structuren. Indien nodig ook Local Balance. Tevens bespreken we het gebruik van de Qi Jing Ba Mai.
Daarnaast zal ook het gebruik van Meridiaan Conversie, Wu Xing en cyclisch balans worden toegelicht.

Deze mini cursus is een klinisch gericht om het geleerde direct toe te passen in je praktijk. Er zal minder aandacht worden gegeven aan de onderliggende Balans Methode theorie.

Tijdens deze mini cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • Balance Method Primer – korte inleiding gebruikte Balans Methode technieken
  • Context of Insomnia
  • Diagnosis
  • Strategy
  • Treatment (meridiaan conversie, wu xing en cyclisch balans)
  • Pro-Tips
  • Clinical Cases
  • How to continue

Gebruikte literatuur

Oosting, K. (2020). Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Research & Clinical Application. WPB Publishing.
Oosting, K. (2021). Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Research & Clinical Application – Volume 2. WPB Publishing.
Te bestellen via krisoosting.com

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle ACU Pijnkliniek® opgezet waar hij met vier collega’s volledig werkt volgens dr. Tan’s Balans Methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen en online trainingen.
In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Volume 2.
Zijn derde boek wordt verwacht in het voorjaar van 2023.
Van 2006 t/m 2022 is Kris hoofdocent geweest van de afdeling Chinese kruidentherapie bij Academy Qing-Bai en sinds 2016 geeft hij de bijscholingen in Balans Methode Acupunctuur.
Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.
Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.
In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.