Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Mini Course Vermoeidheid (Fatigue) behandelen met Balans Methode
2 UUR
&
25 MIN

Mini Course Vermoeidheid (Fatigue) behandelen met Balans Methode


2 uur en 25 minuten
Studiebord.nl
Kris Oosting
Engels
€ 45,00
FAGT, LVNG, NVA (AT), NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong
minimaal Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 3 of vergelijkbaar
digitale syllabus
Deelnamebewijs
2 jaar

PLAATS IN WINKELWAGEN

Moeheid en vermoeidheid behandelen in drie eenvoudige stappen met Balans Methode Acupunctuur

Ongeveer 9 miljoen mensen in Nederland hebben één of meer chronische ziekten. Een deel van deze groep krijgt (in meer of mindere mate) te maken met vermoeidheidsklachten. Deze klachten hebben niet alleen invloed op de individuele levens van mensen, maar ook op de maatschappij als geheel. Vermoeidheid is bijvoorbeeld de oorzaak van een hoger ziekteverzuim en een grotere zorgvraag.

Voor wie is deze minicursus?

Tegenwoordig lijden veel mensen aan vermoeidheid (moeheid) en dat heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van hun leven. Wij kunnen veel voor hun betekenen!
Je bent een Balans Methode Acupuncturist en je wilt een effectieve behandeling uitvoeren voor moeheid. Als hoofdklacht of als bijkomstig symptoom.
Wel is het belangrijk dat je Global Balance beheerst, omdat het een functionele klacht betreft.

Wat kun je na deze minicursus?

Na het volgen van deze minicursus kun je de verschillende patronen van moeheid effectief behandelen d.m.v. Balans Methode Acupunctuur. Hieronder valt ook moeheid tijdens of na een chemokuur of bestraling.

Waarom deze minicursus?

Op verzoek is deze minicursus samengesteld voor Balans Methode Acupuncturisten. In de huidige tijd komt moeheid steeds vaker voor als hoofdklacht.
De docent behandelt cliënten met de in deze minicursus aangeboden technieken en bereikt daar goede resultaten mee die hij graag wil delen.

Inhoud van deze minicursus

We beginnen met een korte inleiding over de problematiek, de context. Gevolgd door de diagnose, strategie en behandeling volgens de Balans Methode.
We bespreken Global Balance en Perfect Global Balance structuren. Indien nodig ook Local Balance. Tevens bespreken we het gebruik van de Qi Jing Ba Mai.
Daarnaast zal ook het gebruik van Meridiaan Conversie en Wu Xing worden toegelicht.

Deze minicursus is een klinisch gericht om het geleerde direct toe te passen in je praktijk. Er zal minder aandacht worden gegeven aan de onderliggende Balans Methode theorie.

Tijdens deze minicursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • Balance Method Primer – korte inleiding gebruikte Balans Methode technieken
  • Context of Fatigue
  • Diagnosis
  • Strategy
  • Treatment
  • Pro-Tips
  • Clinical Cases
  • How to continue

Gebruikte literatuur

Oosting, K. (2020). Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Research & Clinical Application. WPB Publishing.
Oosting, K. (2021). Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Research & Clinical Application – Volume 2. WPB Publishing.
Te bestellen via krisoosting.com

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle ACU Pijnkliniek® opgezet waar hij met vier collega’s volledig werkt volgens dr. Tan’s Balans Methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen en online trainingen.
In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Volume 2.
Zijn derde boek wordt verwacht in het voorjaar van 2023.
Van 2006 t/m 2022 is Kris hoofdocent geweest van de afdeling Chinese kruidentherapie bij Academy Qing-Bai en sinds 2016 geeft hij de bijscholingen in Balans Methode Acupunctuur.
Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.
Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.
In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.