Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Thema Webinar Infertiliteit behandelen met Balans Methode Acupunctuur
DI
14 FEB
2023

Thema Webinar Infertiliteit behandelen met Balans Methode Acupunctuur


di 14 februari 2023
19:30-21:30 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 45,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (2 NAP - Cat. 1)
minimaal Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 3 of vergelijkbaar
Digitale syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Hoe behandelen we infertiliteit gerelateerde klachten van man en vrouw met Balans Methode Acupunctuur?

Infertiliteit gerelateerde klachten komen regelmatig voor en steeds meer mensen bezoeken voor een oplossing een acupuncturist (en herbalist).
Balans Methode Acupunctuur behandeld deze klachten op een andere wijzen dan in TCM gebruikelijk is.
Tijdens deze webinar zullen zowel infertiliteit gerelateerde klachten van vrouw en man de revue passeren.

Opzet van de webinar

We beginnen met een korte inleiding over de problematiek. Gevolgd door de diagnose, strategie en behandeling volgens Balans Methode Acupunctuur.
Tijdens de webinar bespreken we Global Balance en Perfect Global Balance structuren. Indien nodig ook Local Balance. We bespreken ook het gebruik van de Qi Jing Ba Mai op Balans Methode stijl.
Voor de gevorderden bespreken we het gebruik van Meridiaan Conversie en Wu Xing in de behandeling. Wel is het belangrijk dat je Global Balance beheerst, omdat het een functionele klacht (met een lokale expressie) betreft. Verder is deze webinar goed te volgen en je kunt gelijk met het geleerde aan de slag.
Tijdens de webinar maken we gebruik van de twee boeken van Kris Oosting. Mocht je deze nog niet in je bezit hebben, dan kun je deze bestellen via www.thewaytoperfectbalance.com
Deze webinar is een klinisch thema webinar om het geleerde direct toe te passen in je praktijk. Er zal minder aandacht worden gegeven aan de onderliggende Balans Methode theorie.

Wat kun je na dit webinar

Na het bijwonen van deze webinar kun je de verschillende infertiliteit gerelateerde klachten effectief behandelen d.m.v. Balans Methode Acupunctuur.

Programma

Tijdens dit webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Inleiding infertiliteit gerelateerde klachten.
  • De drie stappen: diagnose, strategie en behandeling volgens Balans Methode Acupunctuur.
  • Pro-Tips.
  • Praktijkcasussen.
  • Vragen van de deelnemers.
  • Afronding.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens dr. Tan’s balans methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen.

In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort - Volume 2.
Zijn derde boek wordt verwacht in het voorjaar van 2023.

Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Hij is als expert verbonden aan de werkgroep Health Informatics. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.

Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.
In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.