Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: De Qi Jing Ba Mai & Infertiliteit
ZO
12 FEB
2023 & ...

Gynaecologie: De Qi Jing Ba Mai & Infertiliteit


zo 12 februari 2023
zo 12 februari 2023
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

De Qi Jing Ba Mai & Infertiliteit

De Qi Jing Ba Mai – of ook wel Extra Meridianen genoemd- zijn zeer krachtige energievelden die een grote rol spelen bij o.a. onze vruchtbaarheid. Ze worden vaak nogal eenzijdig benaderd met enkel de openings- en koppelpunten, terwijl er zoveel meer mogelijkheden zijn in het werken met de Qi Jing Ba Mai!
In deze nascholing zullen we met een frisse blik de Extra Meridianen benaderen, zodat er een diep begrip ontstaat over de energie van dit meridianenstelsel. We zullen deze kennis toepassen door naar het fundament van ons bestaan te kijken: welke rol spelen de Qi Jing Ba Mai bij het ontstaan van leven en bij onze vruchtbaarheid?
Zo krijgen we inzicht in de oorzaken en behandeling van complexe fertiliteitsproblematiek zoals verminderde eicelkwaliteit, ovulatiestoornissen, herhaalde miskraam, immuungerelateerde infertiliteit etc. Er zal ruim aandacht besteed worden aan behandelmogelijkheden middels de Extra Meridianen die verder gaan dan de gebruikelijke openingspunten. Zo zullen er specifieke puntcombinaties besproken worden, en wordt deze kennis verder toegelicht adhv een aantal casussen.
Opmerking:
In deze nascholing zal de nadruk liggen op behandeling middels acupunctuur, maar daarnaast zal er ook gesproken worden over een aantal zeer goed inzetbare kruiden en kruidenformules. Het kruiden-onderdeel is echter secundair aan het acupunctuuronderdeel
Let op: Deze nascholing gaat ervan uit dat de student beschikt over een goede basiskennis mbt diagnose en behandeling van infertiliteit. Het is daarom ten zeerste aan te raden eerst het infertiliteitsweekend ‘Vrouwelijke Infertiliteit’ te volgen alvorens u zich voor deze les inschrijft.
Deze nascholingsdag maakt deel uit van een serie van 10 lesdagen over TCM-gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen.
De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:
  • Differentiaaldiagnostiek in de Gynaecologie
  • Menstruele Verstoringen
  • Menstruele Verstoringen, vervolg: PMS, Amenorrhoe (PCOS, post-pill-amenorrhoe, etc)
  • Vrouwelijke Infertiliteit (weekend)
  • Begeleiding bij borstkanker
  • Menopauze
  • Vaginale aandoeningen
  • Zwangerschaps- & postpartumklachten

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

De docente:

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme gynaecologische klachten en infertiliteit. Na het behalen van haar Master in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) aan de Universiteit van Gent (België), verhuisde zij met een studiebeurs naar China, waar zij 2 jaar studeerde aan de Fudan University in Shanghai.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Martine vervolgde verdere gynaecologische studies bij dr. Yuning Wu aan de Witten Universitat (Duitsland), werd opgeleid door dr. T. Wing in de Women's Natural Health Practice (Londen, UK), voltooide het Graduate Mentorship Program bij Sharon Weizenbaum (Amherst, US) en studeerde uitgebreid in Jinan (China) bij dr. Li Xiu-zhen op de Habituele Miskraam-afdeling en bij prof. Lian Fang op de IVF-afdeling van het Shandong University Hospital of TCM.
Martine is de oprichter van Zi Yuan Ting Clinic for Women’s Health (Amsterdam). Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen zich bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen.
Naast moeder van 2 pubers en een gepassioneerde TCM-therapeute, is Martine ook als docent verbonden aan Academie Qing-Bai in zowel de basis- als postgraduate opleidingen, spreekt zij internationaal op congressen en doceert gynaecologie-lessen wereldwijd.