Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Oblique Acupunctuur en Jin Jing (TMM)
ZO
29 MEI
2022

Oblique Acupunctuur en Jin Jing (TMM)


zo 29 mei 2022
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Daniel Snijders
Nederlands
€ 105,00
LVNT, NVA (in aanvraag), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Acupuncturist
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Oblique acupunctuur en Jin Jing (TMM)

The art of the dancing needle to transform
Oblique Acupunctuur is een bijzondere en gedurfde vorm van acupunctuur, gericht op Ah Shi punten, waarbij een speciale naald techniek wordt gehanteerd.
Chronische pijnklachten kunnen hiermee snel en effectief worden behandeld en verholpen. De direct corrigerende invloed op het lichaam, het meridiaan systeem, het BBRS en de Shen zijn hierbij opmerkelijk zichtbaar. Waar patiënten in de reguliere sector (neuroloog of orthopeed of fysiotherapeut) niet verder kunnen worden behandeld, heeft deze vorm van acupunctuur zijn bestaansrecht bewezen.
De basis is gelegd door LU Ding Hou (1927), van oorsprong bioloog. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek heeft verricht naar het behandelen van spierblessures.
Het toepassen van de oblique insertie methode en het hanteren van de juiste naalden waren van doorslaggevend belang. Daniel Snijders heeft de afgelopen 17 jaar hierop voortgeborduurd. Inmiddels heeft hij zijn eigen behandelmethode ontwikkeld.
Hier laat hij TCM (via Jin Jing) en Westers Medisch (anatomie en fysiologie) samenkomen. Je kunt zeker stellen, dat deze therapievorm zich richt op het letterlijk herstellen van de fysiologische balans. Een winstpunt is ook de sterke invloed op het mentaal/emotioneel herstel van patiënten. In zijn praktijk in Amersfoort (Chi-Ori) heeft hij inmiddels duizenden chronische pijnpatiënten met succes kunnen behandelen.
In deze interessante bijscholing wordt de methodische aanpak, die ten grondslag ligt aan het behandelen van chronisch lijden, uit de doeken gedaan. Deze bijscholing dient als eerste kennismaking met deze techniek.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
  • Behandeling van chronische pijnklachten (Regulier en TCM)
  • Diagnose via Jin Jing (behandelstrategie)
  • Lichaamscorrecties: het lichaam resetten naar de oorspronkelijke anatomische stand
  • Opheffen van stagnaties en de beïnvloeding op het BBRS, de meridianen etc.
  • Palpatie en hantering van de naald
  • Opsporen en gebruik van “Ah Shi points”
  • Meest voorkomende klachten (nek, schouders, onderrug, extremiteiten)
  • Bespreking van bepaalde operatieve ingrepen (zoals bijvoorbeeld: hernia, heup, Carpal tunnel -operaties)
  • Tijdens de bijscholing worden oefeningen gedaan op elkaar in, diagnosticeren, voelen van de Jin Jing en de loop daarvan. Eventueel kunnen klachten worden bekeken (en/of behandeld) bij de cursisten.

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is gericht op therapeuten, die een voltooide opleiding Medische Basis Kennis (MBK) en Acupunctuur hebben gevolgd en dagelijks te maken hebben met chronische pijn patiënten.

De Docent

Daniel Snijders (1946) heeft sinds 1999 een praktijk voor acupunctuur in Amersfoort.
Voordien was hij P&O manager in een aantal grote ondernemingen. Het werken met mensen is hem daarom niet vreemd.
De grote omslag kwam met zijn studie Acupunctuur, waarin hij de mens veel dichter kon benaderen in al zijn facetten.
Na zijn acupunctuur studie (Qing Bai) en diagnostiek heeft hij zich verder ontwikkeld in ECIWO -en Parallel Acupunctuur (Hugo Nielsen). In toenemende mate vonden chronisch pijnpatiënten hun weg naar de praktijk Chi-Ori. Vooral na zijn ontmoeting met LU Ding Hou in 2003 heeft hij zich intensief toegelegd op verder onderzoek.
Hierbij heeft hij een koppeling kunnen leggen tussen TCM (middels TMM) en de anatomische stand van het lichaam. Deze integratie resulteerde in een nieuwe vorm van acupunctuur, waarmee veel mensen konden worden geholpen.