Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Effectief Behandelen met Acupunctuur: Qi Jing Ba Mai
ZO
23 JAN
2022

Effectief Behandelen met Acupunctuur: Qi Jing Ba Mai


zo 23 januari 2022
11:00-17:00 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 130,00
LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Effectief Pijn behandelen met Acupunctuur deel 3
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voorwaarden Digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

Qi Jing Ba Mai

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die cliënten met een scala aan (complexe) functionele klachten ontvangen en deze effectief en gebalanceerd willen behandelen met snel merkbaar resultaat. Met functionele klachten worden geen pijnklachten bedoeld. Deze worden behandeld in de bijscholingen Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur.
Dit is een ‘intermediate level’ bijscholing en kennis van de Global Balance structuren is essentieel. Met deze bijscholing wil je extra mogelijkheden (tools) kunnen toepassen om complexe klachten te behandelen met de Tan Balans Methode Acupunctuur.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing kun je complexe functionele klachten effectief en gebalanceerd behandelen met acupunctuur op een cliëntvriendelijke wijze. Je leert een methodische aanpak en hierdoor kun je bij iedere klacht zelf bepalen hoe effectief te behandelen. Na deze bijscholing kun je dan ook direct aan de slag met het Qi Jing Ba Mai balansmodel van dr. R. Tan.

Waarom deze bijscholing

Om de resultaten van acupunctuurbehandelingen naar een hoger niveau te tillen. Soms kan een klacht niet optimaal worden behandeld d.m.v. de 12 hoofdmeridianen. Dan kunnen de Qi Jing Ba Mai een oplossing bieden. De Qi Jing Ba Mai volgens dr. Tan balanceren en koppelen op een andere manier dan je geleerd hebt tijdens de standaard TCM-theorie.
Voor voorspoedig herstel van de cliënt is het essentieel dat een voor die cliënt passende, en gebalanceerde, behandeling wordt uitgevoerd. Deze bijscholing voorziet in die behoefte. Tijdens deze bijscholing wordt de complexe theorie inzichtelijk en praktisch toepasbaar gemaakt voor je dagelijkse praktijkvoering.
De docent behandelt dagelijks cliënten met de in deze bijscholing aangeboden methoden en bereikt daar goede resultaten mee die hij graag wil delen.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist, zal de docent, middels casuïstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de besproken methoden. Er wordt in kleine groepjes gewerkt om de stof tastbaar en toepasbaar te maken. Hierdoor kun je er direct in je eigen praktijk mee aan de slag. Deze bijscholing onderscheidt zich door zijn rijkdom aan praktijkvoorbeelden en een uitgebreide syllabus.
Tijdens deze bijscholing leer je een duidelijk stappenplan hoe te balanceren d.m.v. de Qi Jing Ba Mai volgens dr. R. Tan, welke je direct in de praktijk kunt toepassen.
Het is iedere keer weer fijn om te beleven hoe effectief deze methoden zijn. Dit verhoogt voor de acupuncturist zijn/haar plezier in het vak en voor de cliënt het vertrouwen in acupunctuur.

Cursusboek van de bijscholing

Het cursusboek dat wordt gebruikt deze bijscholing is: Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort - Volume 2. Deze dient voor aanvang van de bijscholing te worden aangeschaft via www.thewaytoperfectbalance.com.

Programma

In deze bijscholing komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
  • Korte inleiding Qi Jing Ba Mai.
  • De Qi Jing Ba Mai volgens dr. Tan.
  • Rangschikking op de Bagua volgens TCM-theorie, dr. Chen en dr. Tan.
  • Nieuwe combinaties om Qi Jing Ba Mai te koppelen.
  • De Qi Jing Ba Mai balans structuren.
  • Duidelijk stappenplan: anamnese – TCM-diagnose – behandelstrategie – behandeling.
  • Qi Jing Ba Mai klinisch toepassen bij pijn en ongemak.
  • Qi Jing Ba Mai samen met Global Balance Structuren.
  • Schema’s en overzichten.
  • En natuurlijk praktijkcasussen en -voorbeelden.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens dr. Tan’s balans methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen.
In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Volume 2.
Sinds 2006 is hij hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie en geeft met toewijding en enthousiasme les.

Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Hij is als expert verbonden aan de werkgroep Health Informatics. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.

Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.
In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.