Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Menstruele Verstoringen, vervolg
ZO
13 FEB
2022 & ...

Gynaecologie: Menstruele Verstoringen, vervolg


zo 13 februari 2022
zo 13 februari 2022
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Gynaecologie: Menstruele Verstoringen
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Nascholing Gynaecologie: Menstruele Verstoringen, vervolg

Deze nascholing is een vervolg op de bijscholing Gynaecologie: Menstruele Verstoringen.
In het vervolg, deel II, zullen we uitgebreid aandacht besteden aan de diagnose en behandeling van:
  • Premenstrueel Syndroom (PMS)
  • Verschillende vormen van Amenorroe: PCOS, Post-pill-amenorrhea en Functional Hypothalamic Amenorrhea.
In enquêtes geeft 60-90% van de vrouwen aan in de week voor hun menstruatie fysieke of emotionele symptomen te hebben. Dat is véél! De reguliere geneeskunde heeft hier helaas weinig te bieden, het is dan ook een belangrijke reden waarom veel (jonge) vrouwen besluiten de anticonceptiepil te gaan slikken. Ook voor andere cyclusstoornissen zoals PCOS is de oplossing veelal ‘de pil’. Het idee dat de anticonceptiepil de cyclus reguleert, is vanuit TCM bezien niet correct: het lost het onderliggende patroon niet op.
In het Chinese energetische denken wordt de cyclus als een natuurlijk fenomeen gezien, het is onderdeel van onze fysiologie, en dus horen daar geen klachten bij.
Deze nascholing richt zich op de behandeling van PMS en Amenorrhoe vanuit een Klassiek Chinees oogpunt. In het klassieke cyclusmodel spelen de Longen en de Sanjiao een belangrijke rol. Door dit vergeten aspect beter te begrijpen, wordt duidelijk hoe de Longenergie en het Ministeriele Vuur de stroom van Qi en Bloed beïnvloedt tijdens pre-menses en menses, alsook waarom PCOS niet simpelweg ‘Damp’ is.
Martine zal op haar eigen, heldere manier verschillende acupunctuurpuntcombinaties en kruidenformules bespreken om deze disbalansen te herstellen.
Deze nascholingsdag maakt deel uit van een serie van 10 lesdagen over TCM-gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen.
De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:
  • Differentiaaldiagnostiek in de Gynaecologie
  • Menstruele Verstoringen
  • Vrouwelijke Infertiliteit (weekend)
  • Qi jing Ba Mai & Infertiliteit
  • Begeleiding bij borstkanker
  • Menopauze
  • Vaginale aandoeningen
  • Zwangerschaps- & postpartumklachten

Digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

De docente:

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme gynaecologische klachten en infertiliteit. Na het behalen van haar Master in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) aan de Universiteit van Gent (België), verhuisde zij met een studiebeurs naar China, waar zij 2 jaar studeerde aan de Fudan University in Shanghai.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Martine vervolgde verdere gynaecologische studies bij dr. Yuning Wu aan de Witten Universitat (Duitsland), werd opgeleid door dr. T. Wing in de Women's Natural Health Practice (Londen, UK), voltooide het Graduate Mentorship Program bij Sharon Weizenbaum (Amherst, US) en studeerde uitgebreid in Jinan (China) bij dr. Li Xiu-zhen op de Habituele Miskraam-afdeling en bij prof. Lian Fang op de IVF-afdeling van het Shandong University Hospital of TCM.
Martine is de oprichter van Zi Yuan Ting Clinic for Women’s Health (Amsterdam). Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen zich bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen.
Naast moeder van 2 pubers en een gepassioneerde TCM-therapeute, is Martine ook als docent verbonden aan Academie Qing-Bai in zowel de bachelor- als postdoctorale opleidingen, spreekt zij internationaal op congressen en doceert gynaecologie lessen wereldwijd.