Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur Wu Xing Kliniek
ZO
13 JUN
2021 & ...

Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur Wu Xing Kliniek


zo 13 juni 2021
zo 13 juni 2021
12:00-18:00 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 130,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur deel 2 Wu Xing
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur
Wu Xing Kliniek

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die minimaal de bijscholing Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur (deel 2) – Wu Xing hebben gevolgd. Je gebruikt reeds Meridiaan Conversie en Wu Xing in je praktijk. Daar deze bijscholing praktijkcasussen gaat behandelen is deze voorkennis een vereiste. In de Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur serie is dit een Advanced niveau bijscholing.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing kun je complexe functionele klachten effectief en gebalanceerd behandelen met acupunctuur op een cliëntvriendelijke wijze. Je leert een methodische aanpak en niet lijsten met punten. Hierdoor kun je bij iedere klacht zelf bepalen hoe effectief te behandelen. Je bent in staat de anamnese te vertalen naar een eenduidige diagnose en deze diagnose te vertalen naar een duidelijke strategie. Daarnaast kun je m.b.v. deze strategie een effectieve behandeling opzetten en uitvoeren. Dit allemaal in de context van de Wu Xing methode van dr. R. Tan.

Waarom deze bijscholing

Na het volgen van de bijscholing Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur (deel 2) – Vijf Fasen en Seizoenen, is er behoefte aan meer diepgang met praktijkcasussen. Deze bijscholing richt zich daar op en de docent behandelt dagelijks cliënten met de in deze bijscholing aangeboden methoden en bereikt daar goede resultaten mee die hij graag wil delen.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist zal de docent, middels casuïstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de besproken methode. Er wordt in kleine groepjes gewerkt om de stof tastbaar en toepasbaar te maken. Hierdoor kun je er direct in je eigen praktijk mee aan de slag.

Deze bijscholing onderscheidt zich door zijn rijkdom aan praktijkcasussen en een uitgebreide syllabus. Casussen uit de praktijk zullen stap voor stap worden besproken en de gemaakte keuzes worden toegelicht. Ook is er ruimte om eigen praktijkcasussen in te brengen. Geregistreerde deelnemers ontvangen hier bericht over.

Tijdens deze bijscholing leer je een duidelijk stappenplan van de Wu Xing methode volgens dr. R. Tan, welke je direct in de praktijk kunt toepassen. Het is iedere keer weer fijn om te beleven hoe effectief deze methoden zijn. Dit verhoogd de acupuncturist zijn/haar plezier in het vak en voor de cliënt het vertrouwen in acupunctuur.

Programma

De kern van deze bijscholing is de dr. R. Tan Wu Xing (Vijf Fasen/Bewegingen) methode en bouwt hierop verder met praktijkcasussen uit de kliniek. Tijdens deze bijscholing wordt de complexe casussen inzichtelijk en praktisch toepasbaar gemaakt voor je dagelijkse praktijkvoering.

In deze bijscholing komen o.a. de volgende onderwerpen aanbod in de context van de Wu Xing:
  • Anamnese d.m.v. de vier methoden van diagnose.
  • Vanuit de anamnese een duidelijke diagnose opstellen.
  • Het opstellen van een eenduidige diagnose vanuit de anamnese.
  • De diagnose vertalen naar een duidelijke strategie.
  • De strategie vertalen naar een effectieve Wu Xing behandeling.
  • Het opstellen van een behandelplan.
  • Het bespreken van de praktijkcasussen.
  • Het combineren van Wu Xing met Meridiaan Conversie en/of Local en Global Balance.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens dr. Tan’s balans methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen.
In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
Sinds 2006 is hij hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie en geeft met toewijding en enthousiasme les.
Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Hij is als expert verbonden aan de werkgroep Health Informatics. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.
Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.
In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.