Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 4
VR
18 FEB
2022 & ...

Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 4


vr 18 februari 2022 en za 19 februari 2022
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Dianne Sommers en Hans Bolck
Nederlands
€ 280,00
LVNT, NVA (A), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
Auriculotherapie 3
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Auriculotherapie 4

In deze gevorderdencursus wordt de behandeling van stoorhaarden met behulp van het VAS uitgewerkt. In Auriculotherapie 3 (vereiste ingangseis) is de onderzoeksmethodiek met behulp van het VAS besproken; in dit lesblok vormt de testmethode de basis van een breed onderzoek naar de storende factoren voor het menselijk functioneren.
De aanwezigheid van een stoorhaard is een belangrijke reden waarom een (op zichzelf goede behandeling) niet het gewenste resultaat oplevert. Vaak is dit ook de oorzaak voor een scala van langdurige klachten. Het onderzoek vormt daarom een belangrijke ondersteuning bij de aanpak vele chronische, moeilijk behandelbare problemen. In de cursus worden de diverse achtergronden van stoorhaarden belicht, waarbij de stappen van onderzoek en behandeling worden doorgenomen en praktisch geoefend.

Studiemateriaal

Syllabus en verschillende onderzoeks- en testmaterialen worden uitgereikt tijdens cursus. Het zwart-wit hamertje dat bij Auriculotherapie 3 is gebruikt graag meenemen!
De serie Auriculotherapie (drie delen door Dianne Sommers) is ondersteunend bij de cursus. De reguliere winkelprijs is € 63,50 per boek. Met een kortingscode kunnen studenten van de cursus het boek aankopen voor € 58,50 of de hele set (drie delen) voor € 169,50. Bij inschrijving ontvangt u de kortingscode.

Over de docenten

Dianne Sommers is fysiotherapeut, acupuncturist en filosoof.
Na haar opleiding tot fysiotherapeut studeerde zij acupunctuur bij de Pakua en de EUTCM in Nederland en België. In China en Japan werd ze opgeleid in meerdere behandelstijlen van de acupunctuur. Ze is manueel therapeut (NAOG), studeerde elektrodiagnostiek volgens Voll en Chinese kruidengeneeskunde. Specifieke interessegebieden zijn auriculotherapie in zijn vele facetten en toyohari, een subtiele behandelstijl uit de Japanse acupunctuur.
Aan de Universiteit van Amsterdam en het Sinologisch Instituut Leiden studeerde ze filosofie en klassiek Chinees. In 2007 publiceerde ze de eerste Nederlandse vertaling met filosofisch commentaar van het klassieke werk Neiye (De werking van het Innerlijk) uit de 4e eeuw vC. In 2016 verscheen de eerste druk van het drieluik Auriculotherapie: deel I (Grondslagen voor theorie en praktijk), deel II (Behandelstrategieën) en deel III (Atlas). In 2018 verscheen het Posterboek Auriculotherapie.
Dianne verzorgt lessen en nascholingen in de niet-westerse wijsbegeerte, energetische geneeskunde en acupunctuur aan meerdere instellingen waaronder Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, Instituut voor Filosofie Oost-West (FOW), Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW), Stichting STEAM en Total Health.
Hans Bolck is fysiotherapeut, manueel therapeut en acupuncturist. Hij heeft een eigen praktijk voor acupunctuur en manuele therapie in Eersel.
Zijn basis acupunctuuropleiding volgde hij aan de Nederlandse Artsen Acupunctuur Stichting (NAAS), waar hij ook zijn voornaamste onderwijservaring opdeed. Daarnaast specialiseerde hij zich in de ooracupunctuur en auriculomedicinae bij o.a. Ton van Gelder, prof. Frank Bahr, Beate Strittmatter en Manfred Reininger. Hij ontwikkelde een voorkeur voor distale vormen van acupunctuur en studeerde hiervoor bij o.a. Richard Tan, Susan Johnson, Wei Chieh Young en Henri McCann. Hij geeft bij diverse instanties les op het gebied van de acupunctuur, dry needling en auriculomedicinae.