Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Engaging Vitality - Visceraal Klas 1
ZA
23 OKT
2021 & ...

Engaging Vitality - Visceraal Klas 1


start za 23 oktober 2021 - studiedagen: 3
Klik hier voor alle studiedagen
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
11:00-18:00 uur
Dan Bensky
Engels
€ 550,00
LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (21 NAP - Cat. 1)
Engaging Vitality Programma module 1,2 en 3
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Engaging Vitality Visceraal Klas 1

Het kunnen palperen van de Viscera is een volgende stap in de ontdekkingsreis van Engaging Vitality. Vaak wordt gedacht dat de fysieke organen geen belangrijke rol spelen in de Chinese geneeskunde, dat het enkel om energetische systemen zou gaan. Maar in de klassieke teksten wordt duidelijk beschreven dat de Zang en Fu anatomische structuren zijn die verbonden zijn met de Jing Luo. De Zang en Fu zijn net als de Jing Luo deel van een geïntegreerd netwerk. Natuurlijk is ons moderne begrip en anatomische kennis van de organen anders dan in het verleden, maar anderzijds zijn veel ideeën uit de klassieke Chinese geneeskunde nog steeds zeer relevant.

Deelnemers van de Engaging Vitality Basis modules 1 t/m 3 hebben inmiddels geleerd de Jing Luo te voelen, evenals andere manifestaties van qi en vloeistoffen. De volgende stap is het voelen van de organen. Het voelen van de organen is van grote diagnostische waarde. Deze techniek is ontleend aan de osteopathie, je leert het voelen van de mobiliteit en motiliteit (de inherente beweging) van de organen. Dat geeft veel informatie over het functioneren of disfunctioneren van de organen. Ook is inmiddels global en local listening behandeld; wanneer je een listening hebt, kan je gaan inzoomen op de anatomische structuur op de plaats van luisteren.

Dan Bensky zal uitgebreid ingaan op de levende anatomie van de belangrijke Viscera. Deze workshop is het eerste deel van het voelen van de Viscera.

Engaging Vitality Visceral Class 1

One of the most fascinating and useful results of applying osteopathic palpatory concepts to TEAM (Traditional East Asian Medicine) is the clear realization that the yin and yang organs described in our core texts are clearly connected to the actual physical organs and that these connections are palpable. In this three-day class we will go over the living anatomy of the most important viscera, learn palpatory techniques to listen to them, and go over some ways to integrate this information into the practice of TEAM, both with acupuncture and herbal medicine. This is a next step in Engaging Vitality, this class will aid in gaining a more complete understanding of TEAM and its applications.

About the teacher

Dan Bensky, DO Dan has a long term interest in Chinese and Chinese medicine. He also graduated with a Doctor of Osteopathy from Michigan State University College of Osteopathic Medicine in 1982, where he was a research assistant for John Upledger. He has studied with Jean-Pierre Barral since 1986 and table trained for him on numerous occasions. In addition to teaching for both professions, he has been working on utilizing the connections between osteopathy and East Asian medicine for over thirty years. Dan maintains a clinical practice in Seattle Washington.