Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Vaginale aandoeningen
ZO
28 MRT
2021 & ...

Gynaecologie: Vaginale aandoeningen


zo 28 maart 2021
zo 28 maart 2021
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Vaginale aandoeningen

Terugkerende schimmelinfecties is een veel voorkomende gynaecologische klacht waarmee vrouwen naar de huisarts stappen. In 2008 bedroeg het percentage huisartsbezoeken in verband met vaginale candidiasis 14,3 %, en 18,3 % had een consult i.v.m. vaginitis. De reguliere geneeskunde biedt niet altijd voldoende resultaat, waardoor vrouwen vaak jarenlang met deze toch reële ongemakken blijven rondlopen.
De Klassieke Chinese Gynaecologie wijdt een hele afdeling aan de behandeling van Vaginale klachten, namelijk Dai Xia Bing. Hieronder vallen Leucorrhoea, Bacteriele Vaginose, Candidiasis, vaginale pijn, vaginale jeuk, maar ook een aantal SOA’s zoals Trichomonas, Gonorrhoea en Chlamydia. In deze bijscholing zullen we uitgebreid ingaan op de differentiatie en behandeling van deze vaginale aandoeningen. Verder zullen we op deze dag ook verschillende externe applicaties bespreken.
Deze nascholing is onderdeel van een serie lesdagen over TCM-Gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen. De onderwerpen van al deze lesdagen op een rij:
  • Differentiaaldiagnose
  • Menstruele verstoringen
  • Vrouwelijke Infertiliteit
  • Goedaardige Borst-aandoeningen
  • Borstkanker
  • Menopauze
  • Vaginale aandoeningen
  • Zwangerschaps- & postpartumklachten

Digitale live les

Neemt u deel aan de digitale live les, dan krijgt u de syllabus thuisgestuurd. Klik hier voor meer informatie over de digitale live les zoals de accreditatie van de bijscholing.

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme het toepassen van de TCM bij gynaecologische klachten en infertiliteit. Nadat zij haar studie aan de Universiteit van Gent (België) in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) had voltooid, vertrok zij met een studiebeurs naar China, waar zij twee jaar aan de Fudan Universiteit in Shanghai verbleef.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Tijdens haar jaren van studie verbleef zij van mei tot oktober steeds in Beijing en Shanghai, waar ze stage liep en intensief lessen volgde in de Gynaecologie. Nog steeds gaat zij regelmatig terug naar China om zich bij te scholen. Daarnaast is Martine getraind door Dr. Trevor Wing in The Women’s Natural Health Practice in Londen. Ook heeft zij de Gynaecologie-opleiding van prof. Yuning Wu in Duitsland (Universitat Witten) gevolgd.
Martine is moeder van 2 kinderen en voert een succesvolle Praktijk voor Vrouwen waar ze zich richt op de verschillende aspecten van gezondheid. Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen. Naast haar bezigheden als therapeute is zij als docente verbonden aan Academie Qing Bai, waar zij de voorbije vijf jaar hoofddocente geweest is van de acupunctuuropleiding, ook gaf zij de lessen Chinese Taal.