Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Zwangerschaps- en post-partumklachten
ZO
20 SEP
2020

Gynaecologie: Zwangerschaps- en post-partumklachten


zo 20 september 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Zwangerschaps- en post-partumklachten

De zwangerschap en de eerste tijd daarna is een bijzondere tijd voor de vrouw. Zowel fysiek als emotioneel gaat zij door grote veranderingen heen. Soms verloopt deze periode echter moeizamer dan verwacht, doordat er klachten kunnen ontstaan die het genieten in de weg staan.
De meeste vrouwen trachten in deze periode het gebruik van medicijnen zoveel mogelijk te vermijden. De Traditionele Chinese Geneeskunde biedt dan een veilig en doeltreffend alternatief voor de behandeling van zwangerschaps- en postpartumklachten. Veel acupuncturisten en herbalisten zijn echter huiverig om tijdens de zwangerschap te behandelen, uit angst schade te berokkenen aan moeder en kind.

In deze nascholingsdag zullen we ingaan op de mogelijkheden van behandeling tijdens de (vroege) zwangerschap en post-partum. Zo worden een aantal punten en kruiden besproken die zeer of juist niet geschikt zijn in deze periode. Verder zullen we uitgebreid de oorzaken en behandeling van klachten zoals misselijkheid, buikpijn, foetale groei-achterstand, oedeem, post-partum-depressie enzovoort bespreken.
Deze nascholingsdag maakt deel uit van een serie lesdagen over TCM-gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen. De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:
  • Differentiaaldiagnostiek in de Gynaecologie
  • Menstruele verstoringen
  • Vrouwelijke Infertiliteit
  • Goedaardige Borstaandoeningen
  • Borstkanker
  • Menopauze
  • Vaginale aandoeningen

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme het toepassen van de TCM bij gynaecologische klachten en infertiliteit. Nadat zij haar studie aan de Universiteit van Gent (BelgiŽ) in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) had voltooid, vertrok zij met een studiebeurs naar China, waar zij twee jaar aan de Fudan Universiteit in Shanghai studeerde.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste. Tijdens haar jaren van studie verbleef zij van mei tot oktober steeds in Beijing en Shanghai, waar ze stage liep en intensief lessen volgde in de Gynaecologie. Nog steeds gaat zij regelmatig terug naar China om zich bij te scholen.
Daarnaast is Martine getraind door Dr. Trevor Wing in The Womenís Natural Health Practice in Londen. Ook heeft zij de Gynaecologie-opleiding van prof. Yuning Wu in Duitsland (Universitat Witten) afgerond.
Martine is moeder van 2 kinderen en voert een succesvolle Praktijk voor Vrouwen waar ze zich richt op de verschillende aspecten van gezondheid. Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen. Naast haar bezigheden als therapeute is zij als docente verbonden aan Academie Qing Bai, waar zij vier jaar hoofddocente geweest is van de acupunctuuropleiding, ook gaf zij de lessen Chinese Taal.