Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Xi-cleft punten: fysieke en emotionele blokkades begrijpen en bewegen
ZA
23 JAN
2021

Xi-cleft punten: fysieke en emotionele blokkades begrijpen en bewegen


za 23 januari 2021
12:00-18:00 uur
Brechtje Sebregts
Nederlands
€ 100,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Acupuncturist of in afstudeerjaar en shiatsu therapeuten
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Xi-cleft punten

Blokkades begrijpen en in beweging brengen

Als je dagelijkse bezigheden, zoals iets pakken uit het keukenkastje of staand eten koken, ineens niet meer vanzelfsprekend zijn, dan kan je wereldje heel klein worden. Hardnekkige pijnklachten belemmeren je om je vrij te voelen en te doen wat je wilt.
Xi-cleft punten zet je in bij acute klachten waaronder pijn, en zeker ook bij hardnekkige emotionele blokkades. Door het wegnemen van de blokkades verdwijnt de pijn en resoneert de patiënt gemakkelijker met ming, de bestemming. Het gebruik van xi-cleft punten maakt jouw behandeling persoonsgericht en effectief. Resoneren met ming gaat zoveel makkelijker wanneer je vrij kan bewegen!

Het programma

In deze bijscholing leer je alles over de pathologie van klachten, de reden dat acute klachten chronisch worden en hoe je dit effectief behandelt met de xi-cleft punten. Je krijgt uitleg over de 12 xi-cleft punten op de hoofdmeridianen (jing luo) en de 4 xi-cleft punten op de extra meridianen (qi jing ba mai). We bespreken specifieke lichamelijke en psychosomatische klachten in relatie tot de functie van de meridiaan en de xi-cleft punten.

Aan het eind van dit college zijn de volgende doelen behaald

  • Je kent de naam en de oorsprong van de xi-cleft punten zoals beschreven in de klassieke teksten;
  • Je kunt de relatie leggen tussen de lichamelijke en mentaal-emotionele klachten die het xi-cleft punt behandelt, de meridiaan waarop het punt zich bevindt, de zang of fu en het element waartoe het punt behoort;
  • Je begrijpt wanneer je xi-cleft punten gebruikt worden op de Yin- en Yang-meridianen.
Aan de hand van interactieve werkvormen en casuïstiek leer je hoe xi-cleft punten onderdeel uitmaken van ons innerlijke landschap. Na dit college kan jij deze puntgroep direct praktisch toepassen binnen jouw behandelmethode.

Digitale live les

Neemt u deel aan de digitale live les, dan krijgt u de syllabus thuisgestuurd. Klik hier voor meer informatie over de digitale live les zoals de accreditatie van de bijscholing.

Brechtje Sebregts

Na het afronden van mijn studie aan Qing Bai en TCMA in 2011 ben ik continu op zoek naar verdieping van mijn vak. Daarom ben ik eerst 2 jaar bij Josef Müller gaan studeren in Zwitserland. Daar heb ik mij gespecialiseerd in de constitutionele meridiaantherapie en de psychosomatiek. Ik heb veel met Josef samengewerkt, o.a. in de begeleiding van zijn colleges in Nederland. Twee jaar later heb ik de opleiding Japanse Acupunctuur, Toyohari, in Amsterdam afgerond. Deze opleiding voegde een heel mooie techniek en andere kijk op pols voelen en puntlokalisatie toe aan mijn kennisgebied.
In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld die ik nu al 8 jaar toepas in mijn praktijk in Leiden. Daar combineer ik meerdere acupunctuurstijlen met de coachingsvaardigheden vanuit de positieve psychologie. Mijn specialisatie is het behandelen van psychosomatische klachten.
Met liefde voor het vak en aandacht voor de oorsprong daarvan laat ik anderen graag het enorme potentieel aan mogelijkheden zien dat Chinese geneeskunde allemaal in zich heeft.