Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: De Qi Jing Ba Mai & Infertiliteit
ZA
19 SEP
2020

Gynaecologie: De Qi Jing Ba Mai & Infertiliteit


za 19 september 2020
Fletcher, Stichtse Rotonde 11, 3818 GV Amersfoort
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Bijscholing Gynaecologie: vrouwelijke infertiliteit
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

De Qi Jing Ba Mai & Infertiliteit

De Qi Jing Ba Mai Ė of ook wel Extra Meridianen genoemd- zijn zeer krachtige energievelden die een grote rol spelen in o.a. onze vruchtbaarheid. Ze worden vaak nogal eenzijdig benaderd met enkel de openings- en koppelpunten, terwijl er zo veel meer mogelijkheden zijn in het werken met de Qi Jing Ba Mai!
In deze nascholing zullen we met een frisse blik de Extra Meridianen benaderen, zodat er een diep begrip ontstaat over de energie van dit meridianenstelsel. We zullen deze kennis toepassen door naar het fundament van ons bestaan te kijken: welke rol spelen de Qi Jing Ba Mai bij onze vruchtbaarheid?
Zo krijgen we inzicht in de oorzaken en behandeling van complexe infertiliteitsbeelden zoals verminderde eicelkwaliteit, ovulatiestoornissen, herhaalde miskraam, immuungerelateerde infertiliteit etc. Er zal ruim aandacht besteed worden aan behandelmogelijkheden middels de Extra Meridianen die verder gaan dan de gebruikelijke openingspunten. Zo zullen er specifieke puntcombinaties besproken worden, en wordt deze kennis verder toegelicht adhv een aantal casussen.
Opmerking: In deze nascholing zal de nadruk liggen op behandeling middels acupunctuur, maar daarnaast zal er ook gesproken worden over een aantal zeer goed inzetbare kruiden en kruidenformules. Het kruiden-onderdeel is echter secundair aan het acupunctuuronderdeel
Let op: Deze nascholing gaat ervan uit dat de student beschikt over een goede basiskennis m.b.t. diagnose en behandeling van infertiliteit. Het is daarom ten zeerste aan te raden eerst het infertiliteitsweekend Vrouwelijke Infertiliteit te volgen alvorens u zich voor deze les inschrijft.

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme het toepassen van de TCM bij gynaecologische klachten en infertiliteit. Nadat zij haar studie aan de Universiteit van Gent (BelgiŽ) in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) had voltooid, vertrok zij met een studiebeurs naar China, waar zij twee jaar aan de Fudan Universiteit in Shanghai verbleef.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Tijdens haar jaren van studie verbleef zij van mei tot oktober steeds in Beijing en Shanghai, waar ze stage liep en intensief lessen volgde in de Gynaecologie. Nog steeds gaat zij regelmatig terug naar China om zich bij te scholen. Daarnaast is Martine getraind door Dr. Trevor Wing in The Womenís Natural Health Practice in Londen. Ook heeft zij de Gynaecologie-opleiding van prof. Yuning Wu in Duitsland (Universitat Witten) gevolgd.
Martine is moeder van 2 kinderen en voert een succesvolle Praktijk voor Vrouwen waar ze zich richt op de verschillende aspecten van gezondheid. Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen. Naast haar bezigheden als therapeute is zij als docente verbonden aan Academie Qing Bai, waar zij de voorbije vijf jaar hoofddocente geweest is van de acupunctuuropleiding, ook gaf zij de lessen Chinese Taal.