Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Pediatrie: eczeem en andere huidproblemen
ZO
27 SEP
2020

Pediatrie: eczeem en andere huidproblemen


zo 27 september 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Christine van Toor-Zaalberg
Nederlands
€ 110,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM-therapeut of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Pediatrie: eczeem en andere huidproblemen

Atopisch eczeem is de meest voorkomende chronische huidziekte bij kinderen. 10% tot 20% van de jonge kinderen wordt getroffen hierdoor. In ongeveer 50% van de gevallen komt eczeem tot uiting in het 1e levensjaar en nog eens 30% krijgt problemen in de leeftijd tussen 1 en 5 jaar.
Er is een verband tussen eczeem en astma, hooikoorts, huisstofmijtallergie, voedselintoleranties en voedselallergieŽn en kinderen met atopische eczeem zijn vatbaarder voor bovenstaande condities. Verder zijn er nog de veel voorkomende huidproblemen zoals wratten, aften, impetigo of krentenbaard, hand-, voet- en mondziekte of waterpokken.
In deze bijscholing zal er uitgebreid worden ingegaan op deze condities, de onderliggende patronen, hoe deze te diagnosticeren en te behandelen zijn met Acupunctuur, TuiNa, Chinese kruidenformules (ook externe applicaties), Shonishin en voedingsadvies.
Deze nascholing maakt deel uit van een serie lesdagen over de behandeling van kinderen in de TCM. De nascholingsdagen kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd maar het is aan te raden om als eerste de bijscholing 'de behandeling van kinderen in de TCM' te volgen.
De topics van de andere lesdagen zijn:
  • De behandeling van kinderen in de TCM
  • Autisme, AD(H)D en concentratiestoornissen
  • Bedplassen en slaapproblemen
  • Luchtwegproblemen zoals bronchitis, astma en luchtweginfecties
  • Buikpijn, constipatie en spijsverteringsproblemen

De docente

Christine van Toor-Zaalberg is acupuncturist en herbalist met als specialisme het toepassen van TCM bij kinderen. Haar opleiding tot herbalist rondde ze af in 2002 aan Academie Qing-Bai, in 2005 behaalde ze hier ook haar diploma acupunctuur. In 2004 en 2005 volgde ze de opleiding pediatrie van Alex Tiberi en mocht ter afronding van deze studie meerdere stages bij hem lopen in San Diego. Verder heeft ze les gekregen van Harriet Beinfeld, Ephram Korngold, Steve Cowan, KC Conover en Elizabeth Talcott om zich verder te bekwamen in de behandeling van kinderen m.b.v de 5 elementen leer, Japanse meridiaan therapie en shonishin.

Christine voert sinds 2007 een succesvolle praktijk in Den Haag samen met Ronald van Duijne. Dit centrum heeft een samenwerkingsverband met het Juliana Kinderziekenhuis. Verder werkt Christine samen met een homeopathisch kinderarts en 2 kindertherapeuten die gespecialiseerd zijn in hechtingsproblematiek, angststoornissen en faalangst. Door deze samenwerking en de multidisciplinaire aanpak samen met o.a. osteopaten, kinderfysiotherapeuten en een haptonoom kan er zeer goede zorg worden gegeven. Het verhogen van het algemene welzijn van kinderen is voor Christine het belangrijkste uitgangspunt hierbij.
Vanaf 2007 organiseert zij voor Qing-Bai ieder jaar de studiereis naar het Pacific College of Oriental Medicine in San Diego, waarbij de studenten en zij stages lopen in o.a de dak- en thuislozen kliniek, Rady's kinderziekenhuis, de Veteranenkliniek, het San Diego Cancer Centre en de Owen Clinic Voor HIV en AIDS patiŽnten.
Ook het bijwonen van het 4-daagse Pacific Symposium in San Diego staat ieder jaar op het programma. De laatste 7 jaar doet ze dit samen met Ronald van Duijne.