Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 4
VR
19 FEB
2021 & ...

Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 4


vr 19 februari 2021 en za 20 februari 2021
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Dianne Sommers
Nederlands
€ 280,00
NVA (A), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
Auriculotherapie 1, 2 en 3
Zwart-wit hamertje en de filters die in Auriculotherapie 3 zijn uitgereikt.
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Auriculotherapie deel 4

In deze cursus wordt de diagnostiek en behandeling van stoorhaarden met behulp van auriculotherapie uitgewerkt. Een stoorhaard kan een reden zijn waardoor een zogenoemde ‘therapieresistentie’ ontstaat. Ze liggen meestal niet op plaats van de klacht zelf en vormen een ontregelende factor voor het natuurlijk genezingsproces. Potentiële haarden zijn laaggradige ontstekingen, problematische tanden/kiezen of oude littekens.

Specifieke diagnostiek met behulp van het VAS kan uitwijzen of er sprake is van een stoorhaard en biedt een therapeutisch traject om deze problematiek aan te pakken. Herkenning van deze problematiek is daarom een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle aanpak van veel chronische problemen, vermoeidheidsklachten of pijn.
Tijdens deze twee cursusdagen wordt de achtergrond van de verschillende stoorhaarden belicht en worden alle stappen van onderzoek en behandeling doorgenomen en geoefend.

Studiemateriaal

Syllabus en verschillende onderzoeks- en testmaterialen worden uitgereikt tijdens cursus. Het zwart-wit hamertje dat bij Auriculotherapie 3 is gebruikt graag meenemen!
De serie Auriculotherapie (drie delen door Dianne Sommers) is ondersteunend bij de cursus. De reguliere winkelprijs is € 63,50 per boek. Met een kortingscode kunnen studenten van de cursus het boek aankopen voor € 58,50 of de hele set (drie delen) voor € 169,50. Bij inschrijving ontvangt u de kortingscode.

Docent

Dianne Sommers is fysiotherapeut, acupuncturist en filosoof.
Na haar opleiding tot fysiotherapeut studeerde zij acupunctuur bij de Pakua en de EUTCM in Nederland en België. Door training en stages in China en Japan werd ze opgeleid in meerdere methodieken en behandelstijlen van de acupunctuur. Ze is manueel therapeut (NAOG), studeerde elektrodiagnostiek volgens Voll en Chinese kruidengeneeskunde. Specifiek interessegebied is de auriculotherapie in zijn vele facetten, maar ook het werken met toyohari, een subtiele behandelstijl uit de Japanse acupunctuur die gericht is op het herstel van een authentiek en constitutioneel evenwicht voor het lichaam.
Aan de Universiteit van Amsterdam en het Sinologisch Instituut Leiden studeerde ze filosofie en klassiek Chinees. In 2007 publiceerde ze de eerste Nederlandse vertaling met filosofisch commentaar van het klassieke werk Neiye (De werking van het Innerlijk) uit de 4e eeuw vC. Deze tekst is de oudst bekende Chinese historische referentie naar de mens die zelfstandig zijn verantwoordelijkheid draagt voor zijn functioneren hier op aarde. Degene die zijn innerlijk kent, doorgrondt het geheim waarmee het interne evenwicht bewaakt kan worden.
In 2016 verscheen de eerste druk van een drieluik over de vele facetten van de ooracupunctuur. Auriculotherapie I vormt het basisboek en bespreekt de grondslagen voor theorie en praktijk. Auriculotherapie II is een naslagwerk dat bijna 100 ziektebeelden met bijbehorende behandelstrategieën bespreekt. Het derde deel, Auriculotherapie III is de atlas en geeft een zeer ruime bespreking van veel oorpunten. In 2018 is het Posterboek Auriculotherapie verschenen. Dianne verzorgt lessen en nascholingen in de niet-westerse wijsbegeerte en energetische geneeskunde.