Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur: Speciale Naaldtechnieken
ZO
20 SEP
2020 & ...

Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur: Speciale Naaldtechnieken


zo 20 september 2020 en zo 22 november 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 260,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel 2
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS OP WACHTLIJST

Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur
Speciale Naaldtechnieken

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die de 4-daagse bijscholing Effectief pijn behandelen met Acupunctuur (deel 1 en deel 2) hebben gevolgd en zich verder willen verdiepen in het toepassen van speciale naaldtechnieken, volgens het principe van Yi-Qi-Li, voor de behandeling van pijnklachten en hiermee hun huidige resultaten willen verbeteren. Daarnaast gebruik je bij 80% of meer van je behandelingen de geleerde stof uit deel 1 en deel 2 van Effectief pijn behandelen met Acupunctuur.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing kun je de pijnklachten effectief behandelen met acupunctuur op een cliëntvriendelijke wijze door gebruik te maken van het Yi-Qi-Li concept. Verder ben je in staat door oefeningen je eigen Qi te cultiveren en te versterken en met meditatie je focus te richten. Je leert een methodische aanpak en na deze bijscholing kun je direct aan de slag.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist, zal de docent, middels casuďstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de besproken methoden. Deze bijscholing onderscheidt zich door zijn rijkdom aan praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen. Na het volgen van deel 1 en deel 2 heb je het geleerde in de praktijk kunnen toepassen. Het is dan ook de tijd om tevens het Qi aspect van de behandeling te cultiveren.
Tijdens deze bijscholing is er ruimte om je ervaringen en successen met elkaar delen. Er wordt in kleine groepjes geoefend en gewerkt aan praktijkcasussen die worden besproken.

Deze bijscholing wordt in twee aparte dagen gegeven. De reden hiervoor is dat de deelnemers tijdens de eerste dag oefeningen krijgen aangereikt die zij thuis dienen te oefenen. Tijdens de tweede dag worden ervaringen besproken, correcties uitgevoerd en nieuwe oefeningen aangereikt die op de eerste dag voortbouwen. Hierdoor kunnen de deelnemers betere resultaten behalen.

Programma

Het is belangrijk een sterk fundament op te zetten voordat daar verder op gebouwd kan worden. Er wordt aandacht besteed aan het wat, waarom en hoe. In deze bijscholing worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:
 • Theorie uit de Chinese klassieke teksten m.b.t. Yi-intentie, Qi-‘energie’ en Li-beweging ter onderbouwing.
 • Meditatie-oefeningen voor het versterken van de Yi (focus en intentie).
 • Qi Gong-oefeningen voor cultiveren en mobiliseren van de Qi.
 • Qi-gevoeligheid met z’n tweeën oefenen en ervaren met Tui Shou (pushing hands).
 • De naald plaatsen voor oefenen van de Li.
 • De naald manipuleren voor het verbinden van Yi, Qi en Li (techniek).
 • Qi sturen naar het te behandelen gebied.
 • Oefeningen om jezelf af te sluiten tegen het opnemen van negatieve/zieke Qi.
 • Oefeningen om jezelf na een behandeling ‘schoon’ te maken.
 • Veel duidelijke schema’s en overzichten.
 • Vragen van deelnemers.
De oefeningen zijn eenvoudig, effectief en goed te volgen. Er worden oefeningen voor beginners en meer gevorderden aangeboden.
Het programma bestaat voor ongeveer 80% uit praktijk en 20% uit theorie.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. In 2017 heeft hij de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens dr. Tan’s balans methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd.
In 2020 publiceert Kris twee boeken m.b.t. de Tan Balans Methode. Het eerste boek is gericht op het behandelen van pijn en ongemak. Het tweede boek beschrijft de Yi Jing, Wu Xing, seizoenen en cycli.
Sinds 2006 geeft hij met toewijding en enthousiasme les bij Academie Qing-Bai.

Kris heeft 12 jaar een school voor Taijiquan en Qigong gehad. Hij is gecertificeerd door meester Tang Wei en de China Jiang Su Wu Shu Federation en heeft jaren lessen gevolgd bij grootmeester Ma Jiangbao.
Kris beoefend Taijquan, inclusief wapenvormen, als martial art. Hij heeft een 3e dan in Jiu Jitsu en heeft samen met zijn leraar Rinus Tegelaar (7e Dan Judo en 7e Dan Jiu Jitsu) meerdere publicaties gemaakt. In de media in Klokhuis met meester Tang Wei, in het programma Man-Vrouw met zijn vrouw Jean Chin, op TV Amersfoort met het Taijiquan-demoteam (MAG vechtsportgala).

Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij tevens de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Hij is als expert verbonden aan de werkgroep Health Informatics. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.
Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe en in 2010 heeft Kris bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.