Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Studiereis naar China, QingDao
ZA
2 JUL
2022 & ...

Studiereis naar China, QingDao


start za 2 juli 2022 - studiedagen: 15
Klik hier voor alle studiedagen
09:00-18:00 uur
Jie Li en Renate Bekker
Engels
€ 2.195,00
minimaal 2 jaar TCM-studie
Certificaat
Uiterlijk 1 april 2022
10

PLAATS IN WINKELWAGEN

Studiereis naar China, QingDao

Al jarenlang is in juli een groep studenten van Academie Qing-Bai te gast in het TCM ziekenhuis van Qing Dao. Vanwege de goede samenwerking met dit ziekenhuis, de gastvrije ontvangst en de uitgebreide stagemogelijkheden, gaan we ook in de zomer van 2022 weer naar deze plek in de provincie Shan Dong, ongeveer 750 kilometer ten zuiden van Beijing. In mei zal een afvaardiging van de directie van Qing-Bai nog een bezoek brengen aan het ziekenhuis en de afspraken voor de komende studiereis verder bekrachtigen.

Agenda

Zaterdag 2 juli 17:00 uur: openingsmeeting in de lobby van hotel Litian, gelegen aan de boulevard van QingDao (No.87 Hongkong West Road, Shinan, Qingdao, China 266071)
Maandag 4 juli: aanvang van de 1ste stageweek in het 2nd Peoples Hospital
Zaterdag 9 en zondag 10 juli: vrij
Maandag 11 juli: aanvang 2de stageweek in het 2nd Peoples Hospital
Vrijdag 15 juli: ceremoniële sluiting van studiereis
Zaterdag 16 juli: afscheid van studenten en docenten in het hotel

Hospital of Qing Dao

Er heeft overleg plaatsgevonden met drie afdelingshoofden van dit ziekenhuis. Afgesproken is dat we op de volgende afdelingen stage kunnen lopen:
 • 1. afdeling Acupunctuur
 • 2. afdeling TuiNa
 • 3. afdeling Kinder TuiNa
 • 4. afdeling Kruidengeneeskunde
Naar eigen behoefte en/of interesse kan hieruit een keuze worden gemaakt voor de eerste en tweede stageweek. Elke dag is het mogelijk bij behandeling van patiënten aanwezig te zijn. De stagetijd kan variëren van 8.00 tot 14.00 uur tot van 8.00 tot 16.00 uur. Het één en ander is afhankelijk van het aantal aanwezige patiënten.

Diagnostiek d.m.v. Pols en Tong

Speciale aandacht zal tijdens deze stageperiode worden besteed aan de diagnostiek middels pols en tong. Eventueel worden hiervoor aparte sessies georganiseerd.

Beperkte groepsgrootte

Omdat dit ziekenhuis, ondanks dat het een zeer goede reputatie heeft, niet is ingesteld op grote groepen (buitenlanders), heeft de staf van het ziekenhuis ons gevraagd de totale groep te beperken tot 30 deelnemers. Inschrijving op volgorde van binnenkomst!!

Toelatingscriteria

Om mee te kunnen met deze studentenreis dient de student minimaal het eerste jaar van één van de beroepsopleidingen van Academie Qing-Bai gevolgd te hebben en met een voldoende te hebben afgesloten. In sommige gevallen kan hiervan worden afgeweken.

De prijs

Hierin is inbegrepen:
 • Overnachtingen in Qing Dao gedurende het gehele verblijf, inclusief ontbijt, op basis van tweepersoons kamer in hotel Litian (4 sterren) met airco en internet op een mooie plek in de stad,
 • Stage-studie in het T.C.M. hospital van Qing Dao (gedurende twee weken, tien dagen) met begeleiding door docenten van Academie Qing-Bai en artsen en tolken in het ziekenhuis,
 • Vervoer tussen het hotel en het ziekenhuis,
 • Twee diners, bij aankomst en bij het afscheid.
Hierin is niet inbegrepen:
 • Vliegreis,
 • De kosten en de aanvraag van het visum (dit kan o.a. worden aangevraagd via de visumdienst in Rotterdam: 010-4049047, of via www.visum.nl),
 • Reis- en/of annuleringsverzekering,
 • Eventueel zelf te plannen uitstapjes en/of excursies, etc,
 • Lunches en avondmaaltijden (op elke hoek van de straat is een restaurant waar voor een zeer laag bedrag heerlijk kan worden gegeten),
 • Toeslag eenpersoons kamer: € 700,00.

Ontmoeting vooraf

We willen met de gehele groep deelnemers enkele weken voor vertrek, in het Berghotel in Amersfoort, bij elkaar komen om bijzonderheden van de reis door te nemen en dingen op elkaar af te stemmen. Voor iedereen die aan de reis deelneemt is deze bijeenkomst verplicht.

Inentingen

Voor China zijn, voor zover wij weten, geen bijzondere inentingen verplicht. Wil je toch maatregelen nemen, dan kun je informatie inwinnen bij de plaatselijke GGD.

Visum

Voor China is een visum verplicht. Het handigste is een toeristenvisum, waarbij je geen stagedoeleinden vermeldt. Je kunt dit aanvragen via de Chinese ambassade.
We raden je echter ten zeerste aan gebruik te maken van de diensten van de Visumdienst in Rotterdam (010-4049047). Of nog andere goede adressen via www.visum.nl of www.visuminfo.nl. Tegen geringe kosten (ongeveer € 70,-) regelen zij de volledige visumaanvraag. Houd er rekening mee dat als je vlak van tevoren (bijv een week) het visum aanvraagt, de kosten die de ambassade rekent aanmerkelijk hoger zijn dan wanneer je ze meer tijd geeft. Vraag het dus op tijd aan. De visumdienst of ambassade stuurt je een formulier toe dat je samen met een pasfoto en je paspoort aan hen moet retourneren. Zij zorgen voor de rest.

Inschrijving

Aanmelding via het inschrijfformulier op deze site voor 1 april 2022. Indien je een plaats krijgt toegewezen sturen we je een bevestiging en een rekening. Wacht met het boeken van je vlucht tot definitief besloten is of de reis doorgaat. Op 1 april 2022, of eerder bij voldoende inschrijvingen, wordt definitief besloten of de reis doorgaat en ontvangen ingeschrevenen hierover bericht.

Annuleringsverzekering

Indien je dat wenst, dien je zelf een annuleringsverzekering af te sluiten (bijv. bij de ANWB). Houd er rekening mee dat deze verzekering afgesloten moet worden binnen enkele weken nadat je de bevestiging van ons hebt ontvangen! Wil je in een later stadium een verzekering afsluiten dan is dat vaak lastig, aldus ervaringen van studenten van voorgaande jaren.

Reactie van studenten

Colette Legein, studente Acupunctuur 1: "Ik heb er erg van genoten van zowel de stage, het land en de groep. Ik ben vooral blij dat ik dít jaar (na het einde van acu/tuina I) ben gegaan. Van te voren zag ik er nl. wat tegenop dat ik een van de weinigen van mijn jaar was. Ik had twijfels over de aansluiting met de grote groep (veelal onbekende) afgestudeerden en mijn kennisniveau. Nu na de stage ben ik erg blij dat ik gegaan ben en denk ik dat het juist een perfect moment is om middenin de studie deze ervaring op te doen. De theoretische basis is na het eerste en tweede jaar voldoende om veel te kunnen begrijpen en leren in China. Daarnaast gaat de materie door zo'n stage ervaring zoveel meer leven, dat het laatste studiejaar er denk ik veel levendiger, en daardoor vermoedelijk ook leerzamer, van wordt. En voor wat betreft de interactie met de vele onbekenden afgestudeerden: dat was geen enkel probleem. Veel leuke, open en gezellige mensen met interessante ervaringen binnen en buiten de school waar je ook nog eens veel van opsteekt."