Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Shiatsu Therapeuten > Longaandoeningen (Westers medisch)
ZA
13 MEI
2023 & ...

Longaandoeningen (Westers medisch)


za 13 mei 2023
za 13 mei 2023
12:00-18:00 uur
Liong-Kie Ko
Nederlands
€ 105,00
FAGT, LVNT, NVA (WM-B), NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 2A)
TCM therapeut
Uitgebreide Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

Longaandoeningen

Na een korte introductie beginnen we met een uitleg van de anatomie en fysiologie van de longen. Verschillende longfunctie onderzoeken zoals de spirometer, peak-flow meter, zuurstofdissociatie curve, bloedgasanalyse en ventilatie/perfusie worden uitgebreid besproken. Daarna worden verschillende long pathologieën besproken, zoals:
  • ARDS
  • Astma
  • COPD
  • Sarcoïdose
  • longembolie
  • pneumothorax
  • Diverse longinfecties waaronder tuberculose
  • Longcarcinomen, etc.
Ook komen hyperventilatie en OSAS aan bod. Kortom een adembenemende middag.

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is gericht op studenten en therapeuten, die een voltooide vooropleiding Medische Basis Kennis ( MBK ) op minimaal CPION-geaccrediteerd niveau afgerond hebben. Naast CPION-accreditatie MBK bieden ook vergelijkbare westerse vooropleidingen vanuit verpleegkunde, fysiotherapie, psychiatrie etc. voldoende basis voor deelname aan deze praktische bijscholing.

Docent

Liong-Kie Ko (1960): In 1988 cum laude als arts aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgestudeerd. Hij is werkzaam als senior donorarts bij Sanquin Bloedvoorziening. Bij deze organisatie verzorgt hij diverse interne opleidingen en begeleidt hij co-assistenten van het LUMC bij het co-assistentschap sociale geneeskunde binnen de Bloedbank. Hiernaast heeft hij de acupunctuuropleiding bij de NAAV en de opleiding Chinese fytotherapie bij de BVGA gevolgd. Van 1993 tot 2012 was hij cursuscoördinator en docent Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) bij de Stichting NAAV Onderwijs (SNO). Vanaf 2006 is hij docent Westerse Medische Basiskennis bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai.