Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Kruiden Therapeuten > Zhineng QiGong Level II 2020-2021
2020
-
2021

Zhineng QiGong Level II 2020-2021


start za 10 oktober 2020 - studiedagen: 16
Klik hier voor alle studiedagen
start wo 14 oktober 2020 - studiedagen: 16
Klik hier voor alle studiedagen
12:00-18:00 uur
Anne Hering, Berthy van der Kwaak, Charlotte Cortooms, John van Veen
Nederlands
€ 1.745,00
Zhineng Qigong level I
Uitgebreide syllabus
Certificaat

PLAATS IN WINKELWAGEN

Zhineng Qigong Level 2

1-jarige opleiding

Je hebt de opleiding Level 1 succesvol afgerond en hebt zin om door te gaan met leren, beoefenen en verdiepen van het tweede niveau van Zhineng Qigong: de Body and Mind Methode. Rust om te focussen, inlevingsvermogen en creativiteit om te visualiseren zijn belangrijke punten tijdens de uitvoering van de bewegingen van niveau 2. Hoe beter de uitvoering hoe makkelijker de Qi kan stromen. Deze vrije Qi-stroom ondersteunt de bewegingen van de Body and Mind methode waardoor wij sneller met de interne Hunyuan Qi kunnen werken.

Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?

  • Je bent bekend met Zhineng Qigong en zoekt de verdieping binnen dit systeem.
  • Je wilt ervaren wat werken met interne Hunyuan Qi betekent.
  • Je wilt graag meer inhoud aanbieden aan je eigen studenten.
  • Je wilt je eigen vaardigheden verbeteren.
  • Je bent bereid om je persoonlijk te ontwikkelen.
  • Je zoekt een omgeving met een veilig en betrouwbaar leerproces.

Goed om te weten

  • Zhineng Qigong is door de Chinese overheid als de meest effectieve van de elf erkende Qigongvormen aangewezen.
  • Het docententeam heeft meer dan 15 jaar ervaring in het opleiden van Zhineng Qigong docenten.
  • Het team volgt jaarlijks meerdere workshop bij leraren uit het Huaxia Center van Dr. Pang Ming waardoor zij ‘up-to-date’ zijn.
  • Wij werken met een ‘besloten’ groep die op hetzelfde moment start en ook op hetzelfde moment eindigt.
De opleiding is een unieke kans om gestructureerd de Level 2 vorm aangeleerd te krijgen, inclusief de handvatten om daarin zelf te gaan doceren.
De opleiding tot Zhineng Qigong leraar level 2 duurt 1 schooljaar. Tijdens het schooljaar komen de studenten 16 keer bij elkaar om de lessen te volgen. In dit jaar wordt de Body and Mind methode aangeleerd, verdiept en beoefend. Deze Methode bestaat uit 10 delen. Alle delen hebben als doel de Qi nog dieper in het lichaam te laten stromen, de gewrichten te openen en lichaam en geest met elkaar te verbinden.
De studenten ontvangen een manual waar de oefenstof in is beschreven, maar ook de theorie die bij level 2 hoort. Deze theorie is net zo belangrijk voor de eigen ontwikkeling en inzichten als het uitvoeren van de bewegingen.

Praktische informatie

Studiemateriaal

Tijdens de lessen wordt er een zeer uitgebreide Nederlandstalige syllabus gehanteerd. Deze syllabus krijgt de student in een ringband op papier, maar is daarnaast ook digitaal beschikbaar in PDF via het studenten portaal.

Theorietentamen en -examen

In januari wordt een halfjaarlijks tentamen afgenomen. Het tentamen gaat over de inhoud van de manual dat tot dan in de lessen is behandeld. Indien minimaal 80% van de lessen is gevolgd wordt tijdens de laatste studiedag de mogelijkheid geboden tot het afleggen van een examen. Het examen gaat over de gehele inhoud van de manual. Indien aan alle voorwaarden is voldaan wordt een certificaat uitgereikt.

Praktijkexamen

Aan het einde van het schooljaar lever je het gongformulier van de Body and Mind Methode in. In les 14 is het examen eigen vaardigheid van de Body and Mind Methode. Dat betekent dat je in staat bent om de hele oefening goed en zonder hulpmiddelen uit te voeren. In les 15 is het praktijkexamens waar elke student 20 minuten les geeft. Het lesgeven wordt tijdens de opleiding goed voorbereid.

Vervolgstudie

Na deze 1-jarige opleiding is het mogelijk om deel te nemen aan een vervolgstudie Zhineng Qigong level 3 of de Masterclass. Meer informatie over deze opleidingen vind je bij Zhingeng Qigong Level 3.

Docenten

Alle docenten verbonden aan Academie Qing-Bai zijn vakbekwaam en didactisch geschoold. Elke docent heeft een eigen praktijk en geeft les vanuit deskundigheid en ervaring.
Anne Hering beoefent Zhineng Qigong sinds 1999. Toen zij Zhineng Qigong leerde kennen, heeft zij er bewust voor gekozen die bewegingsleer te gaan beoefenen en aan zoveel mogelijk mensen door te geven. Geïnspireerd door de jaarlijkse training in China en haar nauwe samenwerking met Chinese Masters is zij erin geslaagd Zhineng Qigong tot het middelpunt van haar werkzame leven te maken. In 2000 richtte zij in Duitsland het Zhigong Instituut op, dat sinds 2006 ook in Nederland actief is. Inmiddels heeft zij samen met het team van het Zhigong Instituut in Europa meer dan 300 leraren gecertificeerd. Sinds september 2008 geeft zij de opleiding tot Zhineng Qigong leraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai.
Berthy van der Kwaak geeft vol enthousiasme en passie Zhineng-Qigongles. Zij is samen met Anne verantwoordelijk voor de opleiding tot Zhineng-Qigongleraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai in Nederland. In 1968 studeerde zij af aan het C.I.O.S te Arnhem. Daarna is zij jarenlang op hoog niveau intensief met Ritmische Sport Gymnastiek bezig geweest. In 1997 kwam ze in aanraking met Taiji. Onder leiding van Sifu Kong Mien Ho maakte ze kennis met de 5 klanken Qigong en de meester medicijn Boeddha Qigong. Hier is haar passie voor Qigong ontstaan. Vanaf 2001 beoefent zij alleen nog Zhineng Qigong.
Charlotte Cortooms is tijdens haar studie voor shiatsu-therapeut in 2004 begonnen met de Wudang qigong. Gefascineerd door de holistische benadering van de Traditionele Chinese Geneeswijze, die geheel terugkomt in de Zhineng Qigong, is ze jaarlijks workshops gaan volgen bij Master Yuantong Liu om in 2016 de 3-jarige Masterclass af te ronden. Tijdens haar opleiding tot Zhineng Qigong leraar Level 1 in 2009 is ze begonnen met het geven van workshops en wekelijkse lessen in Zhineng Qigong en dat doet ze nog steeds met veel plezier en enthousiasme.