Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel III
ZA
4 MEI
2024 & ...

Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel III


za 4 mei 2024
za 4 mei 2024
12:00-18:00 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 140,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 2
Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort (deel 1)
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Balans Methode
Global Balance, functionele klachten met lokale expressie

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die de 4-daagse bijscholing Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur (deel 1 en deel 2) hebben gevolgd en zich verder willen verdiepen in het behandelen van pijnklachten met bijkomende functionele klachten en/of patronen m.b.v. het Global Balance systeem van de Balans Methode van dr. R. Tan.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing kun je de pijnklachten en onderliggende patronen bij pijnklachten effectief behandelen met acupunctuur op een cliëntvriendelijke wijze. Je leert een methodische aanpak en na deze bijscholing kun je direct aan de slag.

In deel 2 van Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur heb je al kort kennis kunnen maken met het Global Balance systeem van de balans methode van dr. R. Tan. Tijdens deze bijscholing gaan we dieper in op dit systeem, zodat je een yin-yang gebalanceerde behandeling kunt geven aan je cliënten met pijn en andere klachten.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist, zal de docent, middels casuïstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de besproken methoden. Deze bijscholing onderscheidt zich door zijn rijkdom aan praktijkvoorbeelden. Na het volgen van deel 1 en deel 2 heb je het geleerde in de praktijk kunnen toepassen. Tijdens deze bijscholing is er ruimte om je ervaringen en successen met elkaar delen. Er wordt in kleine groepjes gewerkt aan praktijkcasussen die worden besproken.

Cursusboek van de bijscholing

Het cursusboek dat wordt gebruikt bij deel 1, 2 en 3 van deze bijscholing is: Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort. Deze dient voor aanvang van de bijscholing te worden aangeschaft via www.thewaytoperfectbalance.com.

Programma

In deze bijscholing komen o.a. de volgende onderwerpen aanbod:
  • Het opzetten van global balance modellen voor klachten zoals: allergie, gynaecologische klachten, overgangsklachten, huidklachten, ademhalingsklachten, moeheid, maag- en darmklachten, hoofdpijn, sinusitis, hormonale klachten, mannenklachten, problemen reuk en smaak, mentale onrust, oog klachten, oorklachten, rugklachten, etc.
  • Het opzetten van global balance modellen voor onderliggende patronen zoals bijv. Lever Bloed deficiëntie (Gan Xue Xu) bij pees gerelateerde klachten, Milt Qi deficiëntie (Pi Qi Xu) bij spier gerelateerde klachten, etc.
  • Het opzetten van global balance modellen bij pijnklachten.
  • De twaalf normale balans modellen en de drie perfecte balans modellen.
  • Puntkeuze voor de global balance modellen.
  • Het gebalanceerd samenvoegen van meerdere global balance modellen tijdens dezelfde behandeling.
  • Hoe global balance en local balance tegelijkertijd toe te passen.
  • Veel duidelijke protocollen, schema’s en overzichten.
  • Vragen van deelnemers.
  • En natuurlijk praktijkcasussen.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens Balans Methode Acupunctuur. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen.

In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort - Volume 2.
Zijn boeken worden in 23 landen verkocht en het derde en vierde boek worden gepubliceerd in 2024.

Van 2006-2021 was hij hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie bij Academie Qing-Bai.
Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.

Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.
In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.