Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Vaginale aandoeningen
VR
26 APR
2024 & ...

Gynaecologie: Vaginale aandoeningen


vr 26 april 2024
vr 26 april 2024
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Vaginale aandoeningen

Terugkerende schimmelinfecties is een veel voorkomende gynaecologische klacht waarmee vrouwen naar de huisarts stappen. Het percentage huisartsbezoeken in verband met vaginale candidiasis ligt rond de 15 %, en 20 % heeft een consult ivm vaginitis. De reguliere geneeskunde biedt niet altijd voldoende resultaat, waardoor vrouwen vaak jarenlang met deze toch reële ongemakken blijven rondlopen.
De Klassieke Chinese Gynaecologie wijdt een hele afdeling aan de behandeling van Vaginale klachten, namelijk Dai Xia Bing. Hieronder vallen Leucorrhoea, Bacteriele Vaginose, Candidiasis, vaginale pijn, vaginale jeuk, Lichen Sclerose, maar ook een aantal SOA’s zoals Trichomonas, Gonorrhoea en Chlamydia.
In deze bijscholing zullen we uitgebreid ingaan op de differentiatie en behandeling van deze vaginale aandoeningen. Verder zullen we op deze dag ook verschillende externe applicaties bespreken.
Deze nascholingsdag maakt deel uit van een serie van 10 lesdagen over TCM-gynaecologie. Je kan deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen.
De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:

Voorwaarden Digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft, is het van belang om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera te allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme gynaecologische klachten en infertiliteit. Na het behalen van haar Master in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) aan de Universiteit van Gent (België), verhuisde zij met een studiebeurs naar China, waar zij 2 jaar studeerde aan de Fudan University in Shanghai.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Martine vervolgde verdere gynaecologische studies bij dr. Yuning Wu aan de Witten Universitat (Duitsland), werd opgeleid door dr. T. Wing in de Women's Natural Health Practice (Londen, UK), voltooide het Graduate Mentorship Program bij Sharon Weizenbaum (Amherst, US) en studeerde in Jinan (China) bij dr. Li Xiu-zhen op de Habituele Miskraam-afdeling en bij prof. Lian Fang op de IVF-afdeling van het Shandong University Hospital of TCM.

Martine is de oprichter van Zi Yuan Ting Clinic for Women’s Health (Amsterdam). Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen zich bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen.

Naast moeder van 2 pubers en een gepassioneerde TCM-therapeute, is Martine ook als docent verbonden aan Academie Qing-Bai in zowel de bachelor- als postdoctorale opleidingen, zij is tevens Assistant Teacher in de Gynaecologie opleiding van White Pine Institute (Amherst, US) en spreekt internationaal op congressen en doceert gynaecologie lessen wereldwijd.