Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Hart- en vaatziekten (Westers medisch)
ZA
25 MEI
2024 & ...

Hart- en vaatziekten (Westers medisch)


za 25 mei 2024
za 25 mei 2024
12:00-18:00 uur
Liong-Kie Ko
Nederlands
€ 105,00
FAGT, LVNT, NVA (WM-B), NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 2A)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft, is het van belang om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera te allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten komen veelvuldig voor in onze westerse wereld. Belangrijk risicofactor verhoogde bloeddruk wordt uitvoerig besproken. Hartaandoeningen zoals myocard infarct, hartfalen, ritmestoornissen, cardiomyopathie en verschillende vaatproblemen komen aan bod. ECG’s worden eenvoudig uitgelegd. Maar ook oedeem, veneuze insufficiëntie en DVT worden besproken. Kortom een middag hart- en vaatziekten in een notendop.

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is gericht op studenten en therapeuten, die een voltooide vooropleiding Medische Basis Kennis (MBK) op minimaal CPION-geaccrediteerd niveau afgerond hebben. Naast CPION-accreditatie MBK bieden ook vergelijkbare westerse vooropleidingen vanuit verpleegkunde, fysiotherapie, psychiatrie etc. voldoende basis voor deelname aan deze praktische bijscholing.

Docent

Liong-Kie Ko (1960): In 1988 cum laude als arts aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgestudeerd.
Hij was van 1989 tot 2022 werkzaam als senior donorarts bij Sanquin Bloedvoorziening. Bij deze organisatie verzorgde hij, naast keuringswerkzaamheden en testuitslagen beoordelingen, diverse interne opleidingen voor donorassistenten en donorartsen èn begeleidde hij coassistenten van het LUMC en Erasmus MC bij het coassistentschap Sociale Geneeskunde binnen de Bloedbank.
Ook had hij de acupunctuuropleiding bij de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV) en de opleiding Chinese fytotherapie bij de BVGA in België gevolgd. Van 1993 tot 2012 was hij cursuscoördinator en docent Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) bij de Stichting NAAV Onderwijs (SNO). Van 2013 tot 2021 was hij bestuurslid en verzorgde hij TCM nascholingen voor het Institute for Traditional Chinese Medicine (ITCM). In 2021-2022 was hij tevens docent Traditionele Acupunctuur bij de NAAV.
Van 1989 tot 2005 had hij een consultatieve praktijk voor acupunctuur en Chinese fytotherapie in Rotterdam.
Vanaf 2006 is hij docent Westerse Medische Basiskennis bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai en geeft hij bij deze vereniging ook Westerse medische nascholingen.