Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > TuiNa Therapie voor Acupuncturisten 2023-2024
2023
-
2024

TuiNa Therapie voor Acupuncturisten 2023-2024


start zo 8 oktober 2023 - studiedagen: 18
Klik hier voor alle studiedagen
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Anneloes Mikhout, Carlos Hoogers, Renate Bekker, Ronald van Duijne
Nederlands
€ 2.183,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong
Acupuncturist of in afstudeerjaar
Syllabus
Diploma

PLAATS OP WACHTLIJST

TuiNa Therapie voor Acupuncturisten

1-jarige opleiding

Inleiding

TuiNa is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Chinese geneeskunde, ofwel de Traditional Chinese Medicine (TCM). TuiNa kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd; daarnaast kent TuiNa diverse en zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. Net als bij acupunctuur is het uitgangspunt steeds om een goede diagnose bij de patiënt stellen volgens de regels van de Chinese geneeskunde.
TuiNa therapie is zeer effectief voor preventie en voor op genezing gerichte behandeling. Door de yinne en yange aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en Bloed te bevorderen kunnen, op een deskundige manier toegepast, vele ziektes worden genezen. TuiNa is niet weg te denken uit de Chinese ziekenhuizen en kent daar verschillende richtingen zoals: kinder TuiNa, volwassenen TuiNa, orthopedie en cosmetica.

Inhoud

Studenten die aan Academie Qing-Bai de opleiding Acupunctuur hebben voltooid kunnen in één jaar met overwegend praktijktraining (80%) het diploma TuiNa Therapie halen. Ook afgestudeerden van andere opleidingen kunnen hieraan deelnemen.
In deze praktijkopleiding worden in 18 lessen van 6 uur verschillende Tuina-technieken aangeleerd. Evenals de acupunctuur kent de TuiNa verschillende Bu (tonifiërende), Xie (sederende) en harmoniserende technieken.
In de 2e helft van de opleiding zal met name aandacht besteed worden aan diagnostiek en het, met de aangeleerde technieken, maken van een TuiNa behandelplan. Daarbij zullen specifieke klachten aan bod komen als hoofdpijn, nekpijn, menstruatie- en spijsverteringsklachten. Regelmatig zullen suggesties worden gegeven voor het aanvullen van een TuiNa behandeling met acupunctuurpunten, enkele kruidenformules, cuppingtechnieken, moxa en voedingsadviezen.

Qigong

Het beoefenen van qigong dient voor het versterken van de eigen energie. De zintuigen komen daardoor beter tot ontwikkeling en men leert zodoende het 'waarnemen met de handen'. Elk begin van de les zal in het kader staan van beoefening en training van qigong speciaal gericht op het ondersteunen van TuiNa behandelingen.

Praktische informatie

Studiebelasting

Deze praktische cursus zal de acupuncturist een zeer waardevolle ondersteuning bieden in de praktijk. Regelmatig oefenen van de aangeboden technieken is hiervoor een voorwaarde.

Praktijktentamen, -examen en paper

Na de eerste helft van het studiejaar is er tijdens de les een praktijktentamen. Je sluit de opleiding af met een praktijkexamen en een paper. Mocht je onverhoopt het praktijkexamen niet halen of niet kunnen maken, dan is er een mogelijkheid tot herkansing. Daar zijn voor ons extra kosten aan verbonden in verband met organisatie, docent en lokaalhuur. Daarom brengen wij per herkansing € 55,- in rekening.

Diplomering

Studenten van Academie Qing-Bai kunnen een diploma ontvangen indien:
  • zij niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd van de Acupunctuur opleiding van Academie Qing-Bai,
  • zij voldoen aan de voorwaarden bepaald in de portfolio voor deze opleiding en het examen en het paper met een voldoende zijn beoordeeld.
Studenten van andere opleidingen kunnen een diploma ontvangen indien:
  • zij het theorie eindexamen van de Acupunctuur opleiding van Academie Qing-Bai met een voldoende afsluiten,
  • het examen en het paper voldoende zijn,
  • zij kunnen aantonen dat ze recent een acupunctuuropleiding hebben voltooid en daarvoor zijn gediplomeerd.
Het is ook mogelijk u in te schrijven zonder dat de bepalingen van examens van toepassing zijn. U krijgt dan bij minimaal 80% aanwezigheid een deelnamebewijs.

Deelnamebewijs

Als je niet aan bovenstaande vooropleidingen voldoet krijg je, bij minimaal 80% aanwezigheid, een deelnamebewijs ‘TuiNa Therapie’.

Vereiste vooropleiding

Klassieke Acupunctuur van Academie Qing-Bai of een vergelijkbare opleiding.