Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Xi-cleft punten: fysieke en emotionele blokkades begrijpen en bewegen
ZA
8 APR
2023 & ...

Xi-cleft punten: fysieke en emotionele blokkades begrijpen en bewegen


za 8 april 2023
za 8 april 2023
12:00-18:00 uur
Brechtje Sebregts
Nederlands
€ 125,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Acupuncturist of in afstudeerjaar en shiatsu therapeuten
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Xi-cleft punten

Blokkades begrijpen en in beweging brengen

Als je dagelijkse bezigheden, zoals iets pakken uit het keukenkastje of staand eten koken, ineens niet meer vanzelfsprekend zijn, dan kan je wereldje heel klein worden. Hardnekkige pijnklachten belemmeren je om je vrij te voelen en te doen wat je wilt.
Xi-cleft punten zet je in bij acute klachten waaronder pijn, en zeker ook bij hardnekkige emotionele blokkades. Door het wegnemen van de blokkades verdwijnt de pijn en resoneert de patiënt gemakkelijker met ming, de bestemming. Het gebruik van xi-cleft punten maakt jouw behandeling persoonsgericht en effectief. Resoneren met ming gaat zoveel makkelijker wanneer je vrij kan bewegen!

Het programma

In deze bijscholing leer je alles over de pathologie van klachten, de reden dat acute klachten chronisch worden en hoe je dit effectief behandelt met de xi-cleft punten. Je krijgt uitleg over de 12 xi-cleft punten op de hoofdmeridianen (jing luo) en de 4 xi-cleft punten op de extra meridianen (qi jing ba mai). We bespreken specifieke lichamelijke en psychosomatische klachten in relatie tot de functie van de meridiaan en de xi-cleft punten.

Aan het eind van dit college zijn de volgende doelen behaald

  • Je kent de naam en de oorsprong van de xi-cleft punten zoals beschreven in de klassieke teksten;
  • Je kunt de relatie leggen tussen de lichamelijke en mentaal-emotionele klachten die het xi-cleft punt behandelt, de meridiaan waarop het punt zich bevindt, de zang of fu en het element waartoe het punt behoort;
  • Je begrijpt wanneer je xi-cleft punten gebruikt worden op de Yin- en Yang-meridianen.
Aan de hand van interactieve werkvormen en casuïstiek leer je hoe xi-cleft punten onderdeel uitmaken van ons innerlijke landschap. Na dit college kan jij deze puntgroep direct praktisch toepassen binnen jouw behandelmethode.

Brechtje Sebregts

Na het afronden van mijn studie aan Qing Bai en TCMA ben ik continu op zoek naar verdieping van mijn vak. Naast het starten van mijn eigen praktijk in 2011 ben ik daarom eerst 2 jaar bij Josef Müller gaan studeren in Zwitserland. Daar heb ik mij gespecialiseerd in de constitutionele meridiaantherapie en de psychosomatiek. Ik heb veel met Josef samengewerkt, o.a. als (praktijk)begeleidster van zijn colleges in Nederland.
Twee jaar later heb ik de opleiding Japanse Acupunctuur, Toyohari, in Amsterdam afgerond. Deze opleiding voegde een heel mooie techniek en andere kijk op pols voelen en puntlokalisatie toe aan mijn kennisgebied.
Naast acupunctuurtechnieken en stijlen heb ik mij ook verdiept in coachingsvaardigheden door een scholing positieve psychologie te volgen. In de afgelopen jaren ontwikkelde ik mijn eigen werkwijze die ik toepas in mijn praktijk in Leiden. Daar combineer ik meerdere acupunctuurstijlen met de coachingsvaardigheden vanuit de positieve psychologie. Mijn specialisatie is het behandelen van psychosomatische klachten.
Acupunctuur vind ik een prachtig vak en ik pak elke de gelegenheid aan om kennis over te dragen. Doceren is ook een vak. De basis heb ik geleerd op de Hogeschool. Maar voor een groep staan is niet alleen techniek. Oefening, creativiteit en inzicht zijn ook essentieel. Ik geef inmiddels ruim 15 jaar les en heb al vele colleges geschreven en gegeven.
Met liefde voor het vak en aandacht voor de oorsprong daarvan laat ik je graag het enorme potentieel aan mogelijkheden zien dat Chinese geneeskunde allemaal in zich heeft.

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft, is het van belang om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera te allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.