Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Chinese puntnamen
ZA
17 SEP
2022 & ...

Chinese puntnamen


za 17 september 2022
za 17 september 2022
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Chinese puntnamen

Een taal is een weergave van de manier van denken van een bepaalde cultuur. Het Chinees is een taal van concepten, beelden.
De manier waarop een acupunctuurpunt omschreven wordt in het westen verschilt nogal van de Chinese benadering. Waar de Chinezen voor elk punt een naam hebben dat een beeld schept en informatie geeft over de relaties van het punt binnen het hele systeem, bijvoorbeeld t.a.v. hun lokalisatie, functie, yin-yang-relatie, wu-xing-relatie of t.a.v. de meridiaan, geeft men in het westen het punt een cijfer naargelang het hoeveelste punt dit is op één lijn, c.q. de meridiaan.
Om de betekenis van een acupunctuurpunt werkelijk te begrijpen is het nodig dat de student zich kan bedienen van die beelden, een woordelijke vertaling is vaak niet genuanceerd genoeg.
In deze nascholing zullen we de karakters leren begrijpen waardoor je een verdiepend inzicht krijgt in de werking van het acupunctuurpunt, zodat je bewustere keuzes zal kunnen maken bij het samenstellen van een acupunctuurformule.
Tijdens deze bijscholing zullen we de etymologie en betekenis van een aantal vaak voorkomende karakters bespreken; dit zal steeds geïllustreerd worden met voorbeelden van puntnamen en hoe deze in de praktijk gebruikt kunnen worden. Daarnaast zullen we ook de juiste uitspraak van de besproken acupunctuurpuntnamen oefenen.
Deze bijscholing kan zowel door acupunctuurstudenten als reeds gevestigde therapeuten gevolgd worden.

Voor wie is deze bijscholing bedoeld?

Voor TCM therapeuten en TCM studenten in het afstudeerjaar.

Digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme gynaecologische klachten en infertiliteit. Na het behalen van haar Master in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) aan de Universiteit van Gent (België), verhuisde zij met een studiebeurs naar China, waar zij 2 jaar studeerde aan de Fudan University in Shanghai.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Martine vervolgde verdere gynaecologische studies bij dr. Yuning Wu aan de Witten Universitat (Duitsland), werd opgeleid door dr. T. Wing in de Women's Natural Health Practice (Londen, UK), voltooide het Graduate Mentorship Program bij Sharon Weizenbaum (Amherst, US) en studeerde uitgebreid in Jinan (China) bij dr. Li Xiu-zhen op de Habituele Miskraam-afdeling en bij prof. Lian Fang op de IVF-afdeling van het Shandong University Hospital of TCM.
Martine is de oprichter van Zi Yuan Ting Clinic for Women’s Health (Amsterdam). Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen zich bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen.
Naast moeder van 2 pubers en een gepassioneerde TCM-therapeute, is Martine ook als docent verbonden aan Academie Qing-Bai in zowel de basis- als postgraduate opleidingen, spreekt zij internationaal op congressen en doceert gynaecologie-lessen wereldwijd.