Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Pediatrie: autisme, AD(H)D en concentratiestoornissen
ZA
12 DEC
2020

Pediatrie: autisme, AD(H)D en concentratiestoornissen


za 12 december 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Christine van Toor-Zaalberg
Nederlands
€ 110,00
FAGT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM-therapeut of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Pediatrie: autisme, AD(H)D en concentratiestoornissen

Veel TCM therapeuten zijn huiverig om kinderen te behandelen. Deze cursus leert de TCM therapeut de pathogenese en de belangrijkste patronen te identificeren en de basis wordt gelegd om deze kinderen te behandelen en goed te diagnosticeren.
Het autistisch spectrum is breed en wordt veel gebruikt om kinderen een label te geven, net zoals bij de diagnose AD(H)D en concentratiestoornissen. Aan de ene kant zijn er kinderen die zeer sensitief zijn en bestempeld worden als 'dromers', aan de andere kant zijn er kinderen die worden bestempeld als stout en moeilijk. Ze kunnen niet stilzitten, zich niet of slecht concentreren, zijn impulsief en zien vaak het nut van school niet.
De cursus gaat in op alle aspecten van het spectrum en hoe te behandelen met Acupunctuur, TuiNa en Chinese kruiden en kruidenformules. Het gebruik van elektro-acupunctuur, Shonishin en Guasha zal besproken worden. Ook voeding is een essentieel onderdeel dat uitgebreid behandeld zal worden.
Deze nascholing maakt deel uit van een serie lesdagen over de behandeling van kinderen met TCM. De nascholingsdagen kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd, maar het is aan te raden als eerste de bijscholing 'de behandeling van kinderen met TCM' te volgen.
De topics van de overige lesdagen
  • Bedplassen en slaapproblemen
  • Bronchitis, astma en luchtweginfecties
  • Buikpijn en constipatie
  • Eczeem en andere huidproblemen

De docente

Christine van Toor-Zaalberg is acupuncturist en herbalist met als specialisme het toepassen van TCM bij kinderen. Haar opleiding tot herbalist rondde ze af in 2002 aan Academie Qing-Bai, in 2005 behaalde ze hier ook haar diploma acupunctuur. In 2004 en 2005 volgde ze de opleiding pediatrie van Alex Tiberi en mocht ter afronding van deze studie meerdere stages bij hem lopen in San Diego. Verder heeft ze les gekregen van Harriet Beinfeld, Ephram Korngold, Steve Cowan, KC
Conover en Elizabeth Talcott om zich verder te bekwamen in de behandeling van kinderen m.b.v de 5 elementen leer, Japanse meridiaan therapie en shonishin.
Christine voert sinds 2007 een succesvolle praktijk in Den Haag samen met Ronald van Duijne. Dit centrum heeft een samenwerkingsverband met het Juliana Kinderziekenhuis. Verder werkt Christine samen met een homeopathisch kinderarts en 2 kindertherapeuten die gespecialiseerd zijn in hechtingsproblematiek, angststoornissen en faalangst. Door deze samenwerking en de multidisciplinaire aanpak samen met o.a. osteopaten, kinderfysiotherapeuten en een haptonoom kan er zeer goede zorg worden gegeven. Het verhogen van het algemene welzijn van kinderen is voor Christine het belangrijkste uitgangspunt hierbij.
Vanaf 2007 Organiseert zij voor Qing-Bai ieder jaar de studiereis naar het Pacific College of Oriental Medicine in San Diego, waarbij de studenten en zij stages lopen in o.a de dak- en thuislozen kliniek, Rady's kinderziekenhuis, de Veteranenkliniek, het San Diego Cancer Centre en de Owen Clinic Voor HIV en AIDS patiënten.
Ook het bijwonen van het 4-daagse Pacific Symposium in San Diego staat ieder jaar op het programma. De laatste 7 jaar doet ze dit samen met Ronald van Duijne.