Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel III
ZO
15 NOV
2020

Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel III


zo 15 november 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 130,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Effectief pijn behandelen deel I en II
Uitgebreide syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel III

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die de 4-daagse bijscholing Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur (deel 1 en deel 2) hebben gevolgd en zich verder willen verdiepen in het behandelen van pijnklachten met bijkomende functionele klachten en/of patronen m.b.v. het global balance systeem van de balans methode van dr. R. Tan.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing kun je de pijnklachten en onderliggende patronen bij pijnklachten effectief behandelen met acupunctuur op een cliŽntvriendelijke wijze. Je leert een methodische aanpak en na deze bijscholing kun je direct aan de slag.
In deel 2 van Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur heb je al kennis kunnen maken met het global balance systeem van de balans methode van dr. R. Tan. Tijdens deze bijscholing gaan we dieper in op dit systeem, zodat je een yin-yang gebalanceerde behandeling kunt geven aan je cliŽnten bij pijn en andere klachten.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist, zal de docent, middels casuÔstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de besproken methoden. Deze bijscholing onderscheidt zich door zijn rijkdom aan praktijkvoorbeelden.
Na het volgen van deel 1 en deel 2 heb je het geleerde in de praktijk kunnen toepassen. Tijdens deze bijscholing is er ruimte om je ervaringen en successen met elkaar delen. Er wordt in kleine groepjes gewerkt aan praktijkcasussen die worden besproken.

Programma

  • Het opzetten van global balance modellen voor klachten zoals: insomnia, hypertensie, depressie, mentale onrust, allergie, gynaecologische klachten, overgangsklachten, huidklachten, ademhalingsklachten, moeheid, maag en darmklachten, hoofdpijn, sinusitis, etc.
  • Het opzetten van global balance modellen voor onderliggende patronen zoals bijv. Lever Bloed deficiŽntie (Gan Xue Xu) bij pees gerelateerde klachten, Milt Qi deficiŽntie (Pi Qi Xu) bij spier gerelateerde klachten, etc.
  • Het opzetten van global balance modellen bij pijnklachten.
  • De twaalf normale balans modellen en de drie perfecte balans modellen.
  • Puntkeuze voor de global balance modellen en de vijf shu-punten.
  • Het gebalanceerd samenvoegen van meerdere global balance modellen tijdens dezelfde behandeling.
  • Hoe global balance en local balance tegelijkertijd toe te passen.
  • Veel duidelijke protocollen, schemaís en overzichten.
  • Vragen van deelnemers.
  • En natuurlijk praktijkcasussen.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. In 2017 heeft hij de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens dr. Tanís balans methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd.

In 2020 publiceert Kris twee boeken m.b.t. de Tan Balans Methode. Het eerste boek is gericht op het behandelen van pijn en ongemak. Het tweede boek beschrijft de Yi Jing, Wu Xing, seizoenen en cycli.

Sinds 2006 geeft hij met toewijding en enthousiasme les bij Academie Qing-Bai.

Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Hij is als expert verbonden aan de werkgroep Health Informatics. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel. Academie Qing-Bai is het enige opleidingsinstituut in Nederland die deelneemt aan de beoordeling en samenstelling van NEN-ISO kwaliteitsnormen.

Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao LŁe.

In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao LŁe met succes afgerond.

Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.