Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 1
VR
9 OKT
2020 & ...

Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 1


vr 9 oktober 2020 en za 10 oktober 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Dianne Sommers
Nederlands
€ 260,00
FAGT (in aanvraag), LVNT, NVA (A), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
Acupuncturist of in afstudeerjaar
Deelnamebewijs

PLAATS OP WACHTLIJST

Auriculotherapie deel 1

De moderne auriculotherapie is een relatief recente ontwikkeling binnen de acupunctuur. Via de reflexzones van het oor is een directe toegang tot alle lichaamsgebieden aanwezig voor therapie én behandeling, waardoor een snelle en gerichte therapie mogelijk is. In deze tweedaagse kennismaking worden alle basisprincipes van de ooracupunctuur uitgelegd. De cursus heeft een praktische opzet en de technieken worden ter plekke geoefend, zodat het mogelijk is de werkwijze direct in de dagelijkse praktijk toe te passen.

Programma

Dag 1:
Uitleg basisprincipes auriculotherapie, de relevante anatomie en de basale ligging van organen en structuren op het oor. De lokalisatie en werking van een aantal belangrijke punten, evenals de wijze waarop de punten gevonden kunnen worden. Het begrip lateraliteit en de diagnostische procedure, evenals de basis therapeutische aanpak.
Dag 2:
Uitleg van de Chinese en westerse invalshoek van de auriculotherapie. De indicaties, contra-indicaties en complicaties. De structurele opbouw in de dwarsdoorsnede van het oor, evenals de verschillende puntgroepen die hierbij horen. De segmentale opbouw in het oor en het gebruik van pijnassen in diagnostiek en behandeling.

Aan te schaffen studiemateriaal

Dianne Sommers: Auriculotherapie I – Grondslagen voor theorie en praktijk.
Het boek Auriculotherapie I wordt als werkboek gebruikt bij deze cursus. De reguliere winkelprijs is € 63,50. Met een kortingscode kunnen studenten van de cursus het boek aankopen voor € 58,50 of de hele set (drie delen) voor € 169,50. Bij inschrijving ontvangt u de kortingscode.

Docent

Dianne Sommers is fysiotherapeut, acupuncturist en filosoof.
Na haar opleiding tot fysiotherapeut studeerde zij acupunctuur bij de Pakua en de EUTCM in Nederland en België. Door training en stages in China en Japan werd ze opgeleid in meerdere methodieken en behandelstijlen van de acupunctuur. Ze is manueel therapeut (NAOG), studeerde elektrodiagnostiek volgens Voll en Chinese kruidengeneeskunde. Specifiek interessegebied is de auriculotherapie in zijn vele facetten, maar ook het werken met toyohari, een subtiele behandelstijl uit de Japanse acupunctuur die gericht is op het herstel van een authentiek en constitutioneel evenwicht voor het lichaam.
Aan de Universiteit van Amsterdam en het Sinologisch Instituut Leiden studeerde ze filosofie en klassiek Chinees. In 2007 publiceerde ze de eerste Nederlandse vertaling met filosofisch commentaar van het klassieke werk Neiye (De werking van het Innerlijk) uit de 4e eeuw vC. Deze tekst is de oudst bekende Chinese historische referentie naar de mens die zelfstandig zijn verantwoordelijkheid draagt voor zijn functioneren hier op aarde. Degene die zijn innerlijk kent, doorgrondt het geheim waarmee het interne evenwicht bewaakt kan worden.
In 2016 verscheen de eerste druk van een groot drieluik over de vele facetten van de ooracupunctuur. Auriculotherapie I vormt hierin het basisboek en bespreekt de grondslagen voor theorie en praktijk. Auriculotherapie II is een naslagwerk dat bijna 100 ziektebeelden met bijbehorende behandelstrategieën bespreekt. Het derde deel, Auriculotherapie III is de atlas en geeft een zeer ruime bespreking van veel oorpunten.
Dianne verzorgt lessen en nascholingen in de (Chinese) filosofie en energetische geneeskunde.