Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Menstruele verstoringen
ZA
8 FEB
2020

Gynaecologie: Menstruele verstoringen


za 8 februari 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
FAGT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, VNT, Zhong (Cat. 1)
TCM therapeut
uitgebreide syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Menstruele verstoringen

Ongeveer 40% van de vrouwelijke patiŽnten bezoekt hun huisarts in verband met een gynaecologische klacht, waarbij de hulpvraag bij de helft daarvan Ďmenstruatiestoornissení betreft. Als acupuncturist en/of herbalist kunnen wij een reŽle bijdrage leveren aan de behandeling van deze problemen.
De Chinese Geneeskunde heeft een geheel eigen visie op de behandeling van vrouwenkwalen. Om gynaecologische klachten goed te kunnen diagnosticeren is het van groot belang eerst een helder inzicht te hebben in de menstruatiecyclus en onregelmatigheden hierin te kunnen interpreteren.
In deze nascholing zullen we de verschillende menstruele verstoringen leren diagnosticeren en behandelen d.m.v. acupunctuur en Chinese kruiden. We zullen dit doen aan de hand van het categoriseren van cyclusstoornissen in onder-actieve, overactieve, onregelmatige en pijnlijke cycli. Met een dergelijke basisstructuur wordt de behandeling van ziektebeelden zoals bijvoorbeeld PMS, dysmenorroe, metrorragie, amenorroe, etc. een stuk eenvoudiger.
Deze nascholing is onderdeel van een serie van lesdagen over TCM-Gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen. De onderwerpen van al deze lesdagen op een rij:
  • Differentiaaldiagnose
  • Vrouwelijke Infertiliteit (twee dagen)
  • Menstruele verstoringen
  • Goedaardige Borst-aandoeningen
  • Borstkanker (twee dagen)
  • Menopauze
  • Vaginale aandoeningen
  • Zwangerschaps- & postpartumklachten

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme het toepassen van de TCM bij gynaecologische klachten en infertiliteit. Nadat zij haar studie aan de Universiteit van Gent (BelgiŽ) in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) had voltooid, vertrok zij met een studiebeurs naar China, waar zij twee jaar aan de Fudan Universiteit in Shanghai verbleef.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Tijdens haar jaren van studie verbleef zij van mei tot oktober steeds in Beijing en Shanghai, waar ze stage liep en intensief lessen volgde in de Gynaecologie. Nog steeds gaat zij regelmatig terug naar China om zich bij te scholen. Daarnaast is Martine getraind door Dr. Trevor Wing in The Womenís Natural Health Practice in Londen. Ook heeft zij de Gynaecologie-opleiding van prof. Yuning Wu in Duitsland (Universitat Witten) gevolgd.
Martine is moeder van 2 kinderen en voert een succesvolle Praktijk voor Vrouwen waar ze zich richt op de verschillende aspecten van gezondheid. Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen. Naast haar bezigheden als therapeute is zij als docente verbonden aan Academie Qing Bai, waar zij de voorbije vijf jaar hoofddocente geweest is van de acupunctuuropleiding, ook gaf zij de lessen Chinese Taal.