Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Shiatsu Therapeuten > Maag-, darm- en leverproblematiek (Westers medisch)
ZA
25 NOV
2023 & ...

Maag-, darm- en leverproblematiek (Westers medisch)


za 25 november 2023
za 25 november 2023
12:00-18:00 uur
Liong-Kie Ko
Nederlands
€ 105,00
FAGT, LVNT, NVA (WM-B), NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 2A)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

Maag-, darm- en leverproblematiek

Maag- darm- en leverproblematiek is op deze middag het onderwerp. Anatomie, fysiologie en de diagnostiek in het ziekenhuis en de meest voorkomende pathologie bij de MDL-arts worden besproken. Onderwerpen zoals gastro-oesofagale refluxziekte (GORZ), hernia diagfragmatica, maagzweer, coeliakie, lactose intolerantie, koemelkallergie, ziekte van Crohn/colitis ulcerosa en diverse kwaadaardigheden van de slokdarm, maag en darmen komen aan bod. Leverproblematiek met name de alcoholische leverziekte, niet-alcoholische steatohepatitis (NASH), virale hepatitiden, levercirrose en hepatocelllulair carcinoom (HCC) worden behandeld. We sluiten af met problemen aan de galwegen en alvleesklier. Kortom een boeiende (goed verteerbare) middag.

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is gericht op studenten en therapeuten, die een voltooide vooropleiding Medische Basis Kennis (MBK) op minimaal CPION-geaccrediteerd niveau afgerond hebben. Naast CPION-accreditatie MBK bieden ook vergelijkbare westerse vooropleidingen vanuit verpleegkunde, fysiotherapie, psychiatrie etc. voldoende basis voor deelname aan deze praktische bijscholing.

Docent

Liong-Kie Ko (1960): In 1988 cum laude als arts aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgestudeerd.
Hij was van 1989 tot 2022 werkzaam als senior donorarts bij Sanquin Bloedvoorziening. Bij deze organisatie verzorgde hij, naast keuringswerkzaamheden en testuitslagen beoordelingen, diverse interne opleidingen voor donorassistenten en donorartsen èn begeleidde hij coassistenten van het LUMC en Erasmus MC bij het coassistentschap Sociale Geneeskunde binnen de Bloedbank.
Ook had hij de acupunctuuropleiding bij de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV) en de opleiding Chinese fytotherapie bij de BVGA in België gevolgd. Van 1993 tot 2012 was hij cursuscoördinator en docent Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) bij de Stichting NAAV Onderwijs (SNO). Van 2013 tot 2021 was hij bestuurslid en verzorgde hij TCM nascholingen voor het Institute for Traditional Chinese Medicine (ITCM). In 2021-2022 was hij tevens docent Traditionele Acupunctuur bij de NAAV.
Van 1989 tot 2005 had hij een consultatieve praktijk voor acupunctuur en Chinese fytotherapie in Rotterdam.
Vanaf 2006 is hij docent Westerse Medische Basiskennis bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai en geeft hij bij deze vereniging ook Westerse medische nascholingen.