Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > TuiNa Therapeuten > Workshop Auriculotherapie (ooracupunctuur) voor massage therapeuten
ZA
29 FEB
2020

Workshop Auriculotherapie (ooracupunctuur) voor massage therapeuten


za 29 februari 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Dianne Sommers
Nederlands
€ 130,00
FAGT, NVST, NWP, VBAG, VNT, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Massage achtergrond Shiatsu/TuiNa
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Inleiding Auriculotherapie (ooracupunctuur)

Wat is het?

In deze eendaagse workshop worden de basisprincipes van de ooracupunctuur uitgelegd en worden een aantal toepassingen besproken die voor direct gebruik in de (massage-)praktijk geschikt zijn.

De reflexzones van het oor geven rechtstreeks invloed op alle lichaamsgebieden waardoor therapievormen zoals massage, shiatsu of tuina krachtig worden ondersteund. Door de reguliere behandeling aan te vullen met enkele oorpunten krijgt de aanpak een meer gerichte focus en zo een beter therapieresultaat. De cursus heeft een praktische opzet met veel oefeningen die direct in de eigen praktijk kunnen worden toegepast.

Inhoud workshop

Basisprincipes van de ooracupunctuur – relevante anatomie en somatotopie – lokaliseren van oorpunten gevonden – veelgebruikte punten op het oor – diagnostiek met behulp van de druktaster – prikmethodiek op het oor – indicaties, contra-indicaties en complicaties – basisaanpak behandeling – werken met verblijfsnaaldjes.

Studiemateriaal

U ontvangt op de cursusdag de syllabus Inleiding Auriculotherapie.
Het boek Auriculotherapie I – Grondslagen voor theorie en praktijk (auteur Dianne Sommers) is een goede ondersteuning bij de workshop. De reguliere winkelprijs is € 63,50. Bij inschrijving ontvangt u de kortingscode. Met deze code kunnen studenten van deze cursus het boek aankopen voor € 58,50 of de gehele set van drie delen voor € 169,50.
Werkmaterialen (naalden, druktaster, oefenoortje e.d.) zijn ter plekke aanwezig.

Voor wie?

Voor therapeuten of therapeuten in opleiding (laatste jaar) met basiskennis van het energetische denken. Specifieke kennis van de acupunctuur is voor deze workshop niet noodzakelijk omdat de werkwijze in de auriculotherapie een eigen diagnostische invalshoek kent. Het werken met ooracupunctuur wordt vanuit de basis besproken en geoefend.

Docent

Dianne Sommers is fysiotherapeut, acupuncturist en filosoof.
Na haar opleiding tot fysiotherapeut studeerde zij acupunctuur bij de Pakua en de EUTCM in Nederland en België. Door training en stages in China en Japan werd ze opgeleid in meerdere methodieken en behandelstijlen van de acupunctuur. Ze is manueel therapeut (NAOG), studeerde elektrodiagnostiek volgens Voll en Chinese kruidengeneeskunde. Specifiek interessegebied is de auriculotherapie in zijn vele facetten, maar ook het werken met toyohari, een subtiele behandelstijl uit de Japanse acupunctuur die gericht is op het herstel van een authentiek en constitutioneel evenwicht voor het lichaam.
Aan de Universiteit van Amsterdam en het Sinologisch Instituut Leiden studeerde ze filosofie en klassiek Chinees. In 2007 publiceerde ze de eerste Nederlandse vertaling met filosofisch commentaar van het klassieke werk Neiye (De werking van het Innerlijk) uit de 4e eeuw vC. Deze tekst is de oudst bekende Chinese historische referentie naar de mens die zelfstandig zijn verantwoordelijkheid draagt voor zijn functioneren hier op aarde. Degene die zijn innerlijk kent, doorgrondt het geheim waarmee het interne evenwicht bewaakt kan worden.
In 2016 verscheen de eerste druk van een drieluik over de vele facetten van de ooracupunctuur. Auriculotherapie I vormt het basisboek en bespreekt de grondslagen voor theorie en praktijk. Auriculotherapie II is een naslagwerk dat bijna 100 ziektebeelden met bijbehorende behandelstrategieën bespreekt. Het derde deel, Auriculotherapie III is de atlas en geeft een zeer ruime bespreking van veel oorpunten. In 2018 is het Posterboek Auriculotherapie verschenen.
Dianne verzorgt lessen en nascholingen in de niet-westerse wijsbegeerte en energetische geneeskunde.